Шахраї «відмивали» вкрадені гроші на OLX через веб-сервіс «Кабанчик»

 

 

 

 

Шахраї, що промишляють продажем неіснуючих товарів на великих онлайн-майданчиках, придумали спосіб залишатися в тіні і «відмивати» за невеликий відсоток крадені гроші за допомогою сервісу онлайн замовлення послуг «Кабанчик».

Про це йдеться в ухвалі Носівського районного суду Чернігівської області, передає InternetUA.

Як стало відомо, в кінці грудня в поліцію звернулася мешканка Чернігівської області з заявою, що вона перерахувала на банківську картку, видану на ім’я мешканки Кропивницького, 8352 гривень за придбання ікри лососевих риб, яку замовила на сайті «OLX», проте товару досі не отримала, а гроші — так і не повернули.

Скріншот з реквізитами жертві на телефон скинув невідомий, який після оплати пообіцяв вислати замовлений товар, але вже на наступний день телефон продавця був відключений, а його оголошення на торговому майданчику «OLX» — вилучені.

nosivka.jpg (137 KB)

Мешканка Чернігівської області від співробітників ПриватБанку дізналася, що володарка картки, на рахунок якої вона перерахувала грошові кошти, проживає в Кропивницького Кіровоградської області, а також дізналася її номер телефону.

В ході телефонної розмови виявилося, що мешканка Кропивницького на сайті онлайн замовлення послуг «Кабанчик» (kabanchik.ua) знайшла людину, яка за винагороду просив її отримати на свою банківську карту грошові кошти, зняти їх з карти і перерахувати на кінцевого невідомого одержувача. Для такого нехитрого заробітку «посередник» використовувала картку матері.

kabanchik.jpg (143 KB)

На прохання жертви повернути гроші мешканка Кіровоградської області відмовила, мотивуючи це тим, що вона перевела кошти на інший рахунок за попередньою домовленістю з іншою особою. Також «посередник» повідомила, що кошти вона повинна була відправити через касу банку, а квитанції про вдалу транзакції — замовнику в відділ доставки служби «Нова пошта».

За словами посередниці, банківські квитанції вона відправила в місто Дніпро. При цьому відправником квитанцій вказувалася не вона, а інша особа. У розмові потерпілої жителька Кропивницького також повідомила, що до неї дзвонив чоловік на ім’я Костянтин, дала наявні у неї контакти «Костянтина» і інформацію, на яке відділення «Нової пошти» в Дніпрі відправлялися квитанції, на чиє ім’я і номер телефону одержувача.

На даний момент слідство у справі про шахрайство (ч.1 ст. 190 КК України) триває — поліція запросила інформацію щодо руху коштів на банківському рахунку мешканки Кропивницького. Вийти на слід зловмисників, судячи з матеріалів Єдиного реєстру судових рішень, поки не вдалося.

Джерело: internetua.com

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь