У Ніжині закривають три поштових відділення. Громада відстоюватиме їх функціонування

 

 

 

 

У Ніжині планують закрити три поштових відділення у рамках реформування. Мова йде про відділення №2 (біля НДУ ім. М. Гоголя), №11 (вул. Академіка Амосова), №12 (вул. Прилуцька). Про це повідомляє сайт “Нежатин”.

Зазначимо, що рік тому «Укрпошта» також мала намір закрити декілька відділень у Ніжині та громада відстоювала їх потрібність. Процес було призупинено, і закрили  лише відділення №9. Цього року знову постало питання реформи, що звісно обурило громадськість.

На засіданні виконавчого комітету, 14 лютого, Євген Луняк підняв питання про недоцільність закриття поштового відділення №2.

«Мешканці зібрали підписи і мають наміри відстоювати функціонування даного відділення. Дуже багато пенсіонерів ним користуються, а йти на «Зірочку» дуже далеко і незручно. Окремі звернення до дирекції «Укрпошти» підготували працівники Ніжинської музичної школи та НДУ ім М. Гоголя, аби відділення продовжувало функціонувати. Ми не можемо зрозуміти, чому воно є збитковим, адже люди в ньому не вибувають», – висловився Євген Луняк.

Член виконкому також поцікавився, чи може міська влада вплинути на «Укрпошту», аби вона не закривала це відділення.

“Ця проблема дійсно існує давно, адже «Укрпошта», в рамках реформи, планує закривати відділення, які є збитковими, і таких по місту більшість. Міська рада вже приймала рішення по наданню пільг в оренді даним комунальним об’єктам, аби зменшити збитковість. Та, нажаль, «Укрпошті» цього недостатньо, і вони, в свою чергу, намагаються проводити комерційну діяльність з продажу побутових товарів, щоб хоч якось зменшити збитки. Та цього, знову ж таки, недостатньо. Все, що від нас залежало, ми зробили», – пояснив міський голова.

Членами виконкому було вирішено підтримати громаду і також написати звернення до керівництва «Укрпошти», аби ті переглянули можливість незакриття відділення №2.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь