Стратегічне бачення Ніжина визначено?

 

 

 

 

12 березня ніжинці зібрались у великому залі міськвиконкому, аби продовжити роботу над розробкою стратегії розвитку Ніжина. Обговорення почались з стратегічного бачення, яке було напрацьоване на попередніх засіданнях.

Читати по темі: «По колу» або В Ніжині продовжили розробку Стратегії

Після годинного обговорення було сформоване бачення Ніжина через 7 років:

«Ніжин – історична та культурна перлина Українського Полісся, овіяна гоголівською містикою. Приязна для інновацій та бізнесу, комфортна, безпечна, дружня до довкілля громада із сучасною сферою послуг та переробною промисловістю, потужний транспортно-логістичний вузол. Університетське місто якісної освіти та спортивних звитяг, одне із семи Чудес України».

Після ж члени робочої групи, на чолі з радником з питань регіонального розвитку Чернігівського ЦРМС Володимиром Бойком почали працювати над визначенням проблем територіальної громади. Таких було перераховано – 47. Стосуються вони майже всіх сфер міста: надання послуг, благоустрій, здоров’я, дозвілля, комфорт і безпека в місті, промисловість, працевлаштування, інвестиційний клімат, стан культурних пам’яток, співпраця влади з громадою. Це все неодноразово обговорювали на засіданнях у міськради і з ними кожного дня стикається ніжинська громада. Треба зазначити, що проблематику в Ніжині визначали ще на перших засіданнях робочої групи по розробці стратегії, організованих депутатом Чернігівської обласної ради Сергієм Охоньком, ще в жовтні 2017-го року. Минуло майже два роки і до цього етапу роботи повернулись знову. Вкотре члени робочої групи визначали шляхи вирішення проблем.

Читати по темі: Ніжинці продовжують розроблювати стратегію розвитку міста. Має ознайомитись кожен

Розділившись на чотири групи, ініціативні представники громади спробували переформатувати проблеми в завдання та стратегічні цілі. Після буде створена табличка цілей і завдань. Наступним кроком стане оголошення міською радою збору проектних ідей щодо втілення того, чи іншого завдання.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь