Проблему тарифів обговорювали на сесії Ніжинської міськради

 

 

 

 

З болючого питання для ніжинців – тарифів на теплопостачання, почалось засідання сесії міської ради. Секретар міської ради Валерій Салогуб озвучив лист від міської організації ВО “Батьківщина” з вимогами зняти з розгляду питання щодо погодження інвестиційної програми “НіжинТеплоМережі” на 2019 рік. Натомість було поставлено питання про розірвання договору з теплопостачальним підприємством після завершення опалювального сезону та проведення фінансового аудиту. Було піднято і питання направлення депутатського запиту до Ніжинської прокуратури, аби слідчий орган розпочав перевірку діяльності підприємства у межах  кримінального провадження.

Більшість депутатів були згодні з думкою, що «човен» тепломереж давно почав протікати, і питання необхідності приймати міри і планувати зміни піднімаються вже не перший рік. У Ніжині майже найвищі тарифи по всій Україні, і це при тому, що зарплати чи не найнижчі по країні.

На цій сесії міської ради депутати мали прийняти інвестиційну програму «НіжинТеплоМереж», але по ній виникає стільки питань, що у депутатів «не піднялась рука» проголосувати. Ще на одному з попередніх засідань виконкому заступник директора підприємства Володимир Школьний зазначив, що кошти передбачені на інвестпрограму використовуються для погашення боргів. А це, звісно, нецільове використання коштів, що може зацікавити правоохоронні органи. При цьому «НіжинТеплоМережі» не схвалюють проведення фінансового аудиту.

Думка більшості депутатів – треба розірвати договір і створювати комунальне підприємство з постачання тепла, адже тільки так можна регулювати тариф і робити йог прийнятним для населення. Але яким чином це зробити? Таким питання задався міський голова, зазначивши, що зараз для міської ради це зробити складно, адже в такому разі борги підприємства місто має взяти на себе, а це 95 млн. грн. Саме тому потрібно спланувати як змінити ситуацію без ризиків для населення.

У ході голосування депутати підтримали зняття з порядку денного розгляд інвестиційної програми підприємства, проте погодили необхідність перевірки правоохоронними органами діяльності підприємства.

Джерело: Нежатин

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь