У Ніжині демонтували пам’ятний знак Героям Небесної Сотні

 

 

 

 

Пам’ятник демонтували, аби встановити на його місці гранітний меморіал. Кошти на це витратять з міського бюджету. Передбачено близько 200 тисяч гривень. Нагадаємо, пам’ятний знак Героям Небесної Сотні, який нині демонтували, був виготовлений за кошти небайдужих волонтерів та усіх ніжинців, які давали на це пожертви. Зокрема, серед основних ініціаторів встановлення в Ніжині пам’ятної стели — «Молитовний Майдан Ніжина». Учасники цієї організації щосереди збираються біля пам’ятника та моляться за мир в Україні, згадують полеглих земляків. Однак, за словами одного з учасників Молитовного Майдану Юрія Римського, організатори демонтажу не повідомили про це їх організацію.

Розпорядником коштів та замовником послуги виготовлення та встановлення гранітного меморіалу є У ЖКГ та Б. Виконавець: ФОП Сипливець.

Ніжинська міська газета «Вісті» опублікувала інформацію про те, що ескізи меморіалу подані головою відокремленого підрозділу «Єдина родина Чернігівщини» Вікторією Лупікс за погодженням родин загиблих з Ніжинщини в зоні АТО.

Завершити роботи планують до середини травня поточного року.

Ольга Рогачова для “Уездные новости”

фото екскізів меморіалу надані Вікторією Лупікс

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь