Чемпіона світу родом з Ніжинщини вітали у Чернігівській ОДА

 

 

 

 

Володаря чотирьох медалей цьогорічного чемпіонату світу із зимових видів спорту (лижні гонки, біатлон) серед спортсменів з вадами зору Дмитра Суярка та його особистих тренерів 9 квітня вітали в Чернігівській облдержадміністрації.
Заступник голови ОДА Наталія Романова вручила спортсмену та тренерам сертифікати на отримання грошових винагород з обласного бюджету.
До слова, Дмитро Суярко в загальному заліку сезону займає третє місце. На Кубку світу (Японія) він здобув золоту, срібну та бронзову медалі.
Нині Дмитро навчається на V курсі факультету фізичного виховання Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка. Каже, що за декілька днів повертається до навчання. А от про свої плани на майбутнє розповідає з обережністю. Однозначно свої сили хоче випробувати на наступних Паралімпійських іграх.
У свою чергу, наставники спортсмена — заслужені тренери України Володимир Сторожок та Андрій Литвинець — зазначили, що у Дмитра все більше проявляється впевненість у власних силах. А маючи такий досвід, на нього чекають нові спортивні звершення.

Нагадаємо, Дмитро Суярко — вихованець Чернігівського регіонального центру з фізичної культури і спорту «Інваспорт». Родом з Ніжинського району. Зимовими видами спорту займається з 2013 року. Майстер спорту України з лижних гонок.

Серед досягнень: у 2016 році став бронзовим призером етапу Кубка світу (Німеччина); у 2017-му — бронзовий призер чемпіонату світу (Німеччина), чемпіон, срібний та триразовий бронзовий призер етапів Кубка світу (Україна, Корея, Японія); у 2018 році брав участь у ХХІІ зимових Паралімпійських ігор (Південна Корея), срібний призер етапу Кубка світу (Фінляндія).

Дмитро Суярко, Чернігівська ОДА

Дмитро Суярко, Чернігівська ОДА

Дмитро Суярко, Чернігівська ОДА

Дмитро Суярко, Чернігівська ОДА

Дмитро Суярко, Чернігівська ОДА

Дмитро Суярко, Чернігівська ОДА

За матеріалами Департаменту інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь