Персонажі з творів Гоголя зіграли в Ніжині в Брейн-ринг. ФОТО

 

 

 

 

9 квітня у Ніжинському коледжі культури і мистецтв ім. М. Заньковецької пройшла цікава і довгоочікувана інтелектуальна гра-змагання «Музично-сценічний Брейн-ринг» присвячений 210-й річниці з дня народження Миколи Васильовача Гоголя.

Такий захід для коледжу вже є традиційним, адже таким чином студенти вшановують пам’ять відомих українських діячів.

Читати по темі:  Ніжинські студенти змагались, хто краще знає Тараса Шевченка

У студентському житті закладу – це, безперечно, була яскрава і особлива подія. І причин для цього багато. Адже Брейн-ринг – з одного боку, перетворюється на випробовування рівня і якості знань; де змагання проходять «не на оцінку», а на реальне володіння знаннями та й ще про творчість видатного письменника – Гоголя. Також стимулюється мислення, відпрацьовується швидка реакція і вміння знаходити правильні відповіді на неординарні та складні запитання.

У Брейн-рингу взяло участь 2 команди: «Містерія» – студенти спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» та «Реалія» – студенти спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація».

 Та команди були далеко не прості, адже кожен з учасників представляв персонажів з творів Миколи Гоголя. Треба зазначити, письменник і сам взяв участь в грі.

Відкрив захід та налаштував учасників на перемогу директор навчального закладу Володимир Дорохін.

Складався Брейн-ринг з 10 турів: «Гоголівський перфоманс», «Розминка», «Правда-неправда», «Дешивратор», літературна вікторина за повістю «Ніч перед Різдвом», «Аудіотрек», «Кросфорд» за твором Миколи Васильовича Гоголя «Ревізор», «Ерудиція» – 10 цікавих питань із життя Миколи Васильовича Гоголя, тест на знання тексту історичної повісті М. В. Гоголя «Тарас Бульба» та тест на знання тексту роману «Мертві душі»

Гру доповнювали неперевешені театральні постановки студентів, виконання мелодійних пісень та поетичних творів.

Оцінювали знання команд справедливе журі у складі Тетяни Кричковської – викладача вищої категорії циклової комісії «Менеджмент соціокультурної діяльності» КВНЗ ім. М. Заньковецької, Олександи Сімкіної – головного спеціаліста управління культури і туризму, Людмили Остапенко –  заступника декана філологічного факультету НДУ ім. М. Гоголя, Юрія Давиденка – доцента, викладача НДУ ім. М. Гоголя.

 

Час Брейн-рингу пролетів  непомітно і цікаво як для учасників, так і для глядачів. За підрахунками балів перше місце заслужено виборола команда «Містерія». Студенти команди «Реалія» здобули друге місце, і разом з тим – стимул готуватись до наступної гри.

Захід відбувається за підтримки спонсорів, які учасникам вручили м’які, смачні і практичні подарунки: ПП «Копиця», фабрика м`якої іграшки в особі депутата чернігівської обласної ради Копиці Наталії Миколаївни, ТОВ «Ніжин-хліб» – в особі директора Дегтяренка В`ячеслава Миколайовича, ФОП «Все для творчості» – в особі Перепелиці Ольги Олексіївни, кафе «Афтограф».

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь