Ніжинські лісівники використовують новітні технології для захисту лісів

 

 

 

 

Незаконна вирубка лісу вже давно стала гострою проблемою для лісівників України. Кожне лісове господарство намагається вирішувати його по-своєму, одні – більш вдало, застосовуючи передові технології, інші тільки починають розвиватися у цій сфері. Та головне – співпраця і наполеглива робота. Тож працівники ДП «Чернігівський лісгосп» та ДП «Ніжинський лісгосп» вирішили зібратися разом і обмінятися досвідом у вирішенні цих наболілих питань.
На базі Вертіївського лісництва ніжинські лісівники продемонстрували роботу безпілотника та GPS-моніторингу, розповіли про роботу рейдової бригади та детально зупинилися на заходах, які щодня проводяться для охорони лісу від незаконних рубок та інших лісопорушень.
Приїзд чернігівських колег співпав із відкриттям реконструйованого рекреаційного пункту «Пролісок», тож гості мали змогу ще й насолодитися чудовою природою і затишною рекреацією. До речі, такі зони відпочинку ніжинські лісівники створюють щороку, не забуваючи, звичайно, підтримувати у належному стані й ті, що були закладені у минулих роках.

ДП “Ніжинське лісове господарство”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь