Ніжинка створює унікальні вироби майже «з нічого».

 

 

 

 

Людині властиво прагнути до досконалості. Якщо у вас є потреба створювати красиві речі своїми руками, то ви-митець. А творчі люди завжди креативні. Вони роблять практичні і красиві вироби майже «з нічого».
Це довела й виставка-хобі «Душею створена краса» Олени Пиркової, яка довго інтригувала читачів абонементу Ніжинської центральної міської бібліотеки. Вироби Олени Вікторівни нагадують артефакти з «Острова скарбів» шотландського письменника Р. Л. Стівенсона.

Загадкові скрині й пляшки,  склянки, шкатулки, вазони  й горщики для квітів різної форми, прикрашені декупажем та декором. Є навіть янгол. Автор робіт працює в техниці пейп-арт.

виставка, Олена Пиркова
 

Навіть чоловіків Олена Пиркова збила з пантелику зовнішнім виглядом виробів. Вони вирішили, що жінка працює з металом. Не вгадали. Майстриня задіяла тканину, серветки, гіпс, цемент, фарби та лак. Вироби з гіпсу приваблюють своєю простотою й доступністю.

Треба тільки купити в аптеці гіпс, розвести його водою до консистенції рідкої сметани, опустити в нього тканину й дати застигнути, наприклад, на пляшці або кашпо. Можна додати фарбу. Застиглий гіпс міцний і твердий. Його покривають будь-яким лаком. Такі вироби є практичними й довговічними. Декорування надає кожної речі неповторності і витонченості. Орнамент-важлива складова прикладного мистецтва.
Декор для дачі, саду обходиться не дешево. Тому варто спробувати зробити його самим. Берете старе відро або якусь ємність, обгортаєте тканиною, вимоченою у цементі (краще взяти прямокутний шматок). Зробіть гарні складки на тканині і залиште на добу. Чим щільніша тканина, тим надійніша форма. Змастіть повторно цементом дно й боки вазону. Коли все підсохне-фарбуйте. Використання чорної акрилової фарби і золотої надає ефекту «старовини». Садові вазони прослужать вам багато років. Ще й у Facebook потрапите.

Н. Старінко, бібліотекар Ніжинської ЦБС


виставка, Олена Пиркова

виставка, Олена Пиркова

виставка, Олена Пиркова

виставка, Олена Пиркова

виставка, Олена Пиркова

виставка, Олена Пиркова

виставка, Олена Пиркова

виставка, Олена Пиркова

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь