Функціонування ніжинського інклюзивно-ресурсного центру

Робочий візит до комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр»

11 червня міський голова Анатолій Лінник та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко відвідали комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр» Ніжинської міської ради.

Під час зустрічі директор закладу Ступак Валентина Василівна розповіла, що інклюзивно-ресурсний центр здійснює комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, психолого-педагогічний та корекційний розвиток. Працівники центру постійно взаємодіють з сімейними лікарями щодо раннього виявлення та раннього корекційного втручання; здійснюють психолого-педагогічну допомогу дітям з особливими освітніми потребами; займаються наданням консультацій і взаємодіють з педагогічними працівниками дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів з питань організації інклюзивного навчання; надають консультативно-психологічну допомогу батькам.

До категорії дітей з особливими навчальними потребами відносять тих дітей, у яких спостерігається порушення зору, слуху, інтелектуальні та психофізичні вади розвитку. У Центрі навчаються діти дошкільного й шкільного віку. На обліку перебуває близько 70 дітей.

Організація інклюзивної форми навчання для дітей з особливими освітніми потребами сприяє їх успішному навчанню, розвитку та соціалізації. Навчання діток здійснюється за сучасними методиками для проведення комплексної оцінки розвитку дітей з особливими освітніми потребами. Кожна методика включає в себе розгорнуте керівництво з використання, бланки відповідей, а також стимульні матеріали у вигляді яскравих кольорових карток, кубиків та інших елементів.

Валентина Василівна показала наявні дидактичні матеріали для задоволення потреб дітей. Центр облаштований кімнатами для надання індивідуальної психолого-педагогічної допомоги; для проведення групових психолого-педагогічних занять; для занять з лікувальної фізкультури; кабінет вчителя-логопеда; кабінет психолога, приймальня для батьків.

Міський голова Анатолій Лінник звернув увагу на задоволення потреб Центру і запевнив, що потреби комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» знаходяться на особливому контролі і потребують поетапного їх вирішення.

Начальник сектора взаємодії із засобами масової інформації (прес-центр) відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь