Стратегія розвитку Ніжина сформована! Що громада думає про неї?

 

 

 

 

Ніжин нарешті завершив шлях у напрямку розробки Стратегії розвитку міста. 12 червня відбулось останнє засідання оргкомітету, де вона була представлена у вигляді презентації.

Нагадаємо, що у 2017 році почалась робота над створенням Стратегії Ніжинської ОТГ. Був створений оргкомітет і було сформовано та затверджено його склад до якого увійшли 104 представники громади. Протягом 2017-2018 років було проведено три засідання на яких члени оргкомітету визначили карту капіталів та SWOT-аналіз.

12 червня члени оргкомітету розглянули короткий проект Стратегії, яка розміщена на 140 сторінках, має 4 розділи, вступ та додатки. Також вміщує 45 проектних ідей, частину з яких планують реалізувати, як зазначили в інвестиційному відділі,  в терміні півтора року. Основна мета Стратегії – формування нового бачення сталого розвитку громади в умовах децентралізації.

З цим баченням ніжинці можуть ознайомитись за посиланням: СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ НІЖИНА

 

[poll id=”27″]

Присутній на презентації радник з питань регіонального розвитку Чернігівської ЦРМС Володимир Бойко зробив пропозицію щодо термінів реалізації проектних ідей, а саме – збільшити термін їх виконання, аби це було не швидко, а якісно, адже саме цього потребує громада. Також «План заходів» треба переформатовати з «Розділу» в «Додаток», адже він може змінюватись, і його необхідно буде редагувати. До нього також потрібно включити «Фінансовий план», аби оцінювати реальні можливості міста. Більш чітко потрібно конкретизувати і території ОТГ, на яких відбуватиметься реалізація того чи іншого плану заходів.

Також свої пропозиції озвучив депутат обласної ради Сергій Охонько. Стосувалась вони створення робочої групи по впровадженню Стратегії. «Склад цієї робочої групи має відрізнятись від нинішнього, інакше реалізація стратегії займе десятиліття. Це мають бути люди, у яких чітке бачення по втіленню плану заходів та ідей, які запропонувала громада і швидко та якісно реалізують, а не будуть “просиджувати штани” у кріслах. Також Ніжину вже потрібно працювати над тим, які пропозиції виносити на регіональний рівень, аби їх включили в Стратегію розвитку Чернігівської області», – зазначив Сергій Охонько.

Обговорення Стратегії розвитку Ніжина триватиме два тижні, тому кожен з ніжинців може подумати та винести свої побажання та пропозиції. Треба зазначити, оскільки розроблена Стратегія має цілісний характер, тому всі пропозиції розглядатимуться в письмовій формі і на засіданні відповідних фахівців.

 

Марина Волинець

Запропонувати проекти для міста: https://forms.gle/4BynoZxRzD6rbjFh6

Надати пропозиції та зауваженняhttps://drive.google.com/open?id=1rQknyY76jxahR-anl-Udam3RA1aFatOyq-8hFyA4aeI

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь