Як дошкільнята Ніжина святкують День Конституції

 

 

 

 

Кожен народ має свою мову, свої традиції та звичаї,що виробились упродовж багатьох століть. У кожного народу є свої національні символи – серед них – Конституція головний Закон за яким ми живемо в Україні, адже Україна – це рідна мова, мальовнича природа , талановитий народ і звичаї, які споконвіку шануються і бережуться.
Напередодні Дня Конституції, 27 червня, у ДНЗ №13 «Берізка» відбулося урочисте свято, яке розпочалося за традицією з Державного Гімну України, та урочистого занесення Прапора та Герба – головних державних символів України.
Діти мали змогу більше дізнатися про Державні Національні символи нашої держави, свої права ,обов’язки та познайомитися з головним документом держави – Конституцією України.
У художній майстерні маленькі патріоти , на знак поваги і шани до свята, мали можливість розмалювати на асфальті великий жовто-блакитний прапор, а біля нього – яскраве тепле сонечко, ніжні квіточки та безхмарне мирне небо. А в нагороду діти отримали малюночки на щічках у вигляді державного прапора. Закінчилося яскраве дійство флешмобом «Це моя Україна», яке всім присутнім подарували талановиті дошкільнята, піднявши вгору яскраві жовто-блакитні стрічки.
Але з особливою насолодою діти отримали смачний сюрприз – пиріг із ягід смородини та полуниці з компотом, які люб’язно нам подарувала на передодні депутат Чернігівської обласної ради Наталія Копиця.
Я — українець. Є у мене право
На рідну мову та свою державу,
На гордий прапор золотисто-синій,
На щастя жити у такій країні.
Вихователь ДНЗ №13 І.А.Вергун

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь