Чому сонцезахисні окуляри потрібні не тільки влітку?

 

 

 

 

Більшість людей асоціюють окуляри від сонця виключно зі спекотним літнім періодом, коли сонячне проміння найбільш агресивно впливає на організм. Проте, цей аксесуар знадобиться вам навіть взимку, адже ультрафіолетове випромінювання проявляє свої властивості не залежно від температури повітря. Чому слід носити окуляри від сонця в будь-яку пору року?

Вплив сонячного проміння на зір

Ультрафіолетове проміння перебуває в невидимому для людського ока діапазоні, тож наш зір постійно перебуває під його впливом і для цього зовсім необов’язково дивитися прямо на сонце. Так, у похмуру погоду активність проміння дещо знижується, але не настільки, щоб очі були в цілковитій безпеці. Чим небезпечний вплив УФ-випромінювання?

  • Якщо сітківка ока довгий час піддається опроміненню, це може стати наслідком розвитку багатьох хвороб та патологій зору.
  • Коли ми зажмурюємось від яскравого сонця чи відблисків на піску або води чи снігу, м’язи очей напружуються, що призводить до падіння гостроти зору.
  • Ультрафіолет та постійна напруга можуть стати причиною появи мімічних зморщок та призводять старіння шкіри навколо очей.

Як обрати сонцезахисні окуляри на осінньо-зимовий сезон?

Щоб обрати дійсно якісні окуляри від сонця, слід врахувати кілька важливих параметрів:

  1. Перш за все, потрібно звертати увагу на рівень захисту від Ультрафіолету. Це найважливіший показник, адже окуляри, які не мають такого захисту можуть навпаки нашкодити вашому зору. Слід звертати увагу на ті аксесуари, які мають маркування UV400 чи UV 380.
  2. Наступне, що варто врахувати — категорія фільтра. Цей показник вказує на рівень світлопропускання та оцінюється за шкалою від 0 до 4, де 0 – найменш інтенсивне забарвлення, що підходить для похмурої погоди, 3 – інтенсивний та підходить для використання в умовах яскравого сонця, а 4 – найвищий рівень інтенсивності, такі окуляри зазвичай обирають для подорожей в гори чи тропіки.
  3. Матеріал оправи — тут все залежить від ваших особистих побажань, але офтальмологи радять обирати пластикову оправу, вона легша та комфортніша на дотик, особливо коли мова йде про сильний мороз.

Як боротися із пітнінням окулярів?

Практично кожний стикався з тим, що під час перепадів температури, коли ви заходите в тепле приміщення з вулиці взимку, окуляри починають пітніти. Для того аби уникнути такого дискомфорту використовуйте спеціальні протитуманні засоби або антифог. Зазвичай ними користуються плавці, адже стикаються з таким явищем регулярно. Антифог найчастіше продається у вигляді спрею, який варто нанести на окуляри перед виходом. Вони не подразнюють очі та діють миттєво.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь