Книжку ніжинської письменниці відзначило журі премії “Еспресо. Вибір читачів 2019”

15 серпня було проведено 2-ий етап книжкової премії “Еспресо. Вибір читачів 2019” в ході нього було визначено 3 книги-фіналісти  у номінації “Література для дітей”, які переходять у третій етап премії.

Високоповажне експертне журі з 12 професійних літературознавців і критиків обирало кращі книжки з довгого списку. Таким чином з 57 книжок, які були подані на розгляд і оцінювання журі, до фіналу потрапили 3 книги. На цьогорічний конкурс було подано багато гідних перемоги книжок, тому експертам Премії зробити свій вибір було непросто.

Серед фіналістів другого етапу: “Дитя песиголовців”, Володимир Арєнєв  (видавництво “АССА”). 

Короткий реліз:

Марта на прізвисько Відьма знає, чому батько повернувся з-за річки саме таким. Та вона досі не уявляє, що тепер їй робити і як його врятувати. Здається, єдина людина, котра може допомогти, — класний керівник Людвіг Штоц, та він віднедавна дуже сильно змінився. І це не дивно: після того, як в місті з’явилися песиголовці, все пішло шкереберть. Так, неначе минуле прокинулося й проростає у теперішньому житті гострими драконячими зубами…

“Дитя песиголовців” —  продовження «Пороху із драконових кісток».

“Зграя”,  Анастасія Нікуліна  (видавництво “Vivat”)

Короткий реліз:

Львівська спека плавить асфальт. Їм — майже вісімнадцять, і в кожного є що приховувати.

П’ятеро хлопців щодня кидають виклик міським висоткам і самим собі. Паркур — це стиль життя, челендж — постійно робити неможливе. Адже, коли ти трейсер, меж не існує: є лише перешкоди.

Загадкова незнайомка Таша — новий друг чи ще одне випробування? Чи зможуть вони протистояти небезпеці й подолати власні страхи? Без команди їм буде важко, але разом вони завжди сильніші, разом вони — “Зграя”.

“Арктична пасіка”,  Олександр Дерманський   (видавництво “Ранок”)

Короткий реліз:

Білий ведмідь живе в Арктиці, а Бурий — у Карпатах. Це всім відомо. Але якось Білому ведмедю захотілося скуштувати меду, тож він вирішив написати своєму Бурому родичу. Проте виконати бажання Білого виявилося зовсім непросто. Дотепний вірш Сашка Дерманського розповідає про дружню допомогу та цінність хорошого товариства.

Треба відмітити, що є книжки, які відзначили експерти, але які не вийшли у фінал. Серед них книжка “Добрик і його пригоди” (видавничий центр “Академія”) нашої ніжинської письменниці Тетяни Винник, яка вже полюбилася багатьом маленьким читачам України. Журналісти сайту “Нежатин” щиро вітають пані Тетяну з успіхом на книжковій премії і бажають подальших творчих злетів!

За матеріалами espreso.tv

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь