Паркування в три ряди у центрі Ніжина: порушення чи ні?

Паркування автотранспорту в Ніжині, як вже раніше висвітлювалось нашим виданням – тема болюча і завжди актуальна.

Читати по темі: Хто зупинить хаотичне паркування в Ніжині?

У соцмережах рясніють фото з автомобілями, які припаркуються, чи то на зеленій зоні, чи то на тротуарі, чи взагалі на пішохідному переході. Ось деякі з них:

Але найбільшу увагу ніжинців і журналістів привертає так звана «парковка» на площі Франка, біля будівлі міськвиконкому. Місцеві жителі нарікають на скупчення транспорту в три ряди. Це зафіксували у нічний час і журналісти сайту «Нежатин». Треба зазначити, що наразі відсутній дорожній знак, яий забороняє паркову. «Але це не означає, що водіям дозволено паркуватись таким чином», – у коментарі журналістам зазначає начальник транспортного відділу Віктор Карпенко.

«По правилах дорожнього руху, зупинка можлива не ближче ніж за 10 метрів до прилеглих перехресть. У даному випадку ми говоримо про перехрестя вулиць Шевченка і Гоголівська. Водії, знаючи це правило, ігнорують його, паркуючись у два ряди», – коментує Віктор Карпенко.
Знак невдовзі встановлять, як тільки з’явиться обладнання, котре допоможе його встановити, не псуючи бруківку.

Самі ж водії стверджують, що паркуючись таким чином, не перешкоджають дорожньому руху і тим більше не заважають пішоходам, адже не паркуються на тротуарі. Окрім того відсутній знак, який би це забороняв, а отже про яку відповідальність можна говорити.

Та якщо на площі Франка паркування не заважає руху пішоходів, то біля ринку “хаос” ніжинцям вже набрид. Водії зупиняються просто посеред тротуару, лишають свій автомобіль і йдуть по справах. Люди змушені обходити навіть ті автомобілі, які перегороджують пішохідні переходи. У транспортному відділі коментують, що таке хаотичне паркування має контролювати поліція, адже відповідні знаки про заборону стоянки встановлені.

(фото ніжинців)

 

У поліції ж зазначають, якщо ніжинці стають свідками паркування, що порушує правила, мають телефонувати до відділку поліції й фіксувати транспорт порушника для доказів.
Знову ж йде мова про небайдужість громади до таких випадків, і права робити зауваження, якщо стали свідками порушення правил.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь