Гряде масова перевірка пенсіонерів

 

 

 

 

 Україні незабаром розпочнеться масштабна перевірка пенсіонерів. Однак вже зараз чиновники знаходять тисячі порушень і вимагають повернути отримані виплати в бюджет.

Так, серед основних порушень, наприклад, тіньова зайнятість. Соціальну пенсію українці можуть отримувати тільки в тому випадку, якщо вони вже вийшли з працездатного віку, а їхній дохід менший за прожитковий мінімум. Насправді люди найчастіше працюють нелегально і водночас отримують свою пенсію.

Виплати мертвим душам. Іноді пенсіями користуються і шахраї. Так, у Дніпрі в справу втрутилася навіть прокуратура. Оскільки під час перевірки Пенсійним фондом з’ясувалося, що хтось привласнював гроші вже померлих людей похилого віку. Таких історій у Дніпрі назбиралося одразу п’ять.

Через виїзд за кордон. У схожу історію потрапив і відомий релігієзнавець та колишній бранець бойовиків Ігор Козловський. Торік Пенсійний фонд припинив виплачувати йому пенсію. Коли вчений пішов дізнатися, в чому справа, співробітники фонду сказали, мовляв, вони отримали інформацію від СБУ, що він перетинав кордон України. А згідно з постановою Кабміну, всім переселенцям, які виїжджають за кордон, припиняють виплати.

Пенсії у зв’язку з втратою годувальника для лжестудентів. Часто держава просить повернути гроші українців, які втратили годувальника. Зазвичай це студенти вишів або училищ, які отримували допомогу до 23 років, оскільки хтось із рідних у них помер. Але коли закінчують навчання або їх відраховують із навчального закладу, то вони «забувають» повідомити про це Пенсійний фонд, повідомляє zik.ua/news.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь