«Ой, як красиво!» – один по перед одним вигукують учні ніжинської ЗОШ №10 збираючись зранку біля рідної школи. Не відводять погляд і батьки та пересічні жителі міста. Днями прибрали завісу, яка таїла наполегливу працю будівельників. І хоча це лише одна зі сторін, про те вже можна уявити якою новітньою постане школа після завершення робіт.

До того ж, нещодавно, на паркані біля фасаду школи, розмістили Паспорт із інформацією про виконавців та терміни робіт.

Вже четвертий місяць поспіль тривають роботи із комплексної тепло модернізації Ніжинської школи №10. Заплановано кінцевий термін виконання робіт – червень 2020 року.

«Роботи по утепленню зовнішньої стіни школи зі сторони вулиці Широкомагерська виконані повністю. Залишилося встановити підвіконня і відливи» – розповідає журналістам сайту NizhynNews.com в.о. директора Ніжинської ЗОШ №10 Сергій Никонець, – Далі планується проведення робіт по утепленню підвальних приміщень школи, теплоізоляція внутрішніх сторін школи та їдальні».

До того ж, Сергій Віталійович зазначив, що опалення у школі зроблено майже на 100%, і з дня на день спробують запустити систему. Тож, як запевнив керівник закладу, із канікул діти вже повернуться до теплих стін рідної школи.

Робочий процес у школі поступово відновлюватиметься. Якщо з вересня і по цей час уроки у школі тривали 30 хвилин, то вже після осінніх канікул планують відновити тривалість уроку до 45 хвилин.

Зауважимо, кожен етап ремонтних робіт у ніжиській ЗОШ № 10 під пильним контролем міської влади.

У вересні цього року відбулася робоча зустріч міського голови Анатолія Лінника з представниками корпорації НЕФКО стосовно питань контролю ремонтних робіт щодо термомоднернізації в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №10. Тоді міський голова Анатолій Лінник підкреслив на важливості даного проекту: «Ми приділяємо значну увагу цьому питанню. Раніше ми відпрацювали проекти з ЄС та ПРООН, що дали нам певний досвід. Проект по комплексній термомодернізації – новий напрямок для нас, адже це нові правила реалізації, алгоритми дій та вимоги».

 Вікторія Коломійченко

https://nizhynnews.com