Вчені рекомендують пити какао при розсіяному склерозі

 

 

 

 

Одним з найбільш поширених симптомів розсіяного склерозу є сильна втома. У своєму дослідженні британські вчені констатували, що споживання какао ефективно допомагає боротися з втомою пацієнтам з цією недугою.

У їхньому проекті брали участь 40 осіб, яким було діагностовано розсіяний склероз реміттірующей форми. Вчені розділили учасників на дві групи: одна група випивала чашку какао з високим вмістом флавоноїдів, в той час як інша група отримувала лише версію цього напою.

Учасники випивали какао щодня протягом шести тижнів. Після цього слід було чекати 30 хвилин, перш ніж приймати будь-які прописані ліки, пити або є що-небудь ще.

Дослідники оцінювали рівні втоми учасників і їх стомлюваність: ними аналізувалися когнітивні і фізичні показники. Крім того, самі учасники оцінювали свою втому за шкалою від 1 до 10 в різний час доби.

Результати показали, що учасники, які пили какао, продемонстрували зменшення втоми (на 45 відсотків) і підвищення витривалості. Також ці випробовувані повідомили, що стали відчувати менше болю.

Джерело: zdorovia.com.ua
Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь