Валерій Салогуб прокоментував “кадрові зміни” в “Батьківщині”

 

 

 

 

Цього тижня в соцмережі Фейсбук, як ми вже писали раніше, з’явилась новина: «Кадрові зміни» в Ніжинській «Батьківщині»: Анатолій Гунько хоче замінити Олега Щербака. У статті йшла мова про те, що Анатолій Гунько повідомив керівника обласної партійної організації ВО “Батьківщина” про ініціативу заміни голови ВО «Батьківщина» в м. Ніжині – Олега Щербака на іншу кандидатуру за, на його думку, неприпустимі дії як зі сторони депутата. Натомість, у його заяві є досить вагома неточність: Олег Щербак не являється головою парторганізації. Цю посаду. згідно реєстраційних даних, які ми перевірили, займає Валерій Салогуб. Саме до нього ми звернулись за коментарем щодо даної ситуації:

“Розміщена на Вашому сайті інформація – це звичайний пост із соцмереж, які ніколи не були надійним джерелом. Натомість ЗМІ, у тому числі й інтернетвидання, мають користуватися перевіреними даними.

Так от, щодо публікації. Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – політична організація, яка в своїй життєдіяльності керується виключно законодавством України та Статутом партії, офіційно зареєстрованим Міністерством юстиції. Відповідно до цього документу всі зміни в організаційну структуру, включаючи й персональні (звільнення та призначення голів осередків, членів бюро), здійснюються виключно колегіально. Такі постанови можуть приймати збори, конференції, Політрада, нарешті з’їзд партії.

Тому жодна людина не може одноосібно вирішувати кадрові питання, яке б непереборне бажання і фінансові можливості  вона не мала. В опублікованому Вами тексті з ФБ прослідковується стремління встановити особистий контроль над міською організацією ВО «Батьківщина». Можливо для задоволення приватних інтересів. При цьому це стремління йде від людини, яка не була членом партії, навіть висуваючись кандидатом від неї на виборах до парламенту.

Ніжинська «Батьківщина» – це громадсько-політичне об’єднання однодумців, а не приватна фірма.

 Організація продовжує свою роботу. В міській раді депутати-партійці «Батьківщини» об’єднані в однойменну групу. Співпрацюємо з депутатами обласної ради від Ніжинщини Сергієм Охоньком та Миколою Шматком. Ми відкриті для ніжинців. Демократичні традиції та принциповість незмінні.

Взяли активну участь у підтримці нашого лідера Юлії Тимошенко на виборах Президента України. Під час виборів до Верховної Ради члени партії працювали в окружній комісії, бо навряд чи є в місті більш авторитетні та досвідчені в питаннях організації виборів фахівці (висловлюю повагу до політичних осередків інших партій). Зараз систематично проводяться спільні засідання бюро і групи «Батьківщина». Всі рішення приймаються разом, спільно. Роль голови організації координуюча.

 А для того, щоб перевірити документальну сторону діяльності ніжинського осередку «Батьківщини», раджу просто ознайомитися з офіційною інформацією в Держреєстрі, а не читати роздуми приватних осіб.

 Слава Україні!”, – коментує Валерій Салогуб  за дорученням бюро  Ніжинської  міської організації «Батьківщина» .

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь