Як ніжинці проводять час на карантині, та що радять іншим (Фото, відео)

 

 

 

 

Про це журналісти сайту “Нежатин” запитали у жителів нашого міста і ось що вони нам розповіли

Оксана Федченкомайстриня

Настав час, коли слід переосмислити свої матеріальні цінності і стати більш духовними людьми, навчитись жити в злагоді  і гармонії одне з одним.

Під час карантину я, як і більшість господинь, удосконалюю свої вміння із кулінарії).

Нарешті почала читати книги, які купувала ще три роки тому. Одна з улюблених – Некрасов «Живые мысли».

В сонячну погоду ми з донечкою саджаємо квіти та готуємо ділянку до садівництва. Карантин- це час для наведення порядку не тільки в домі, але і в своїх думках….

Все те, що раніше збирались викидати, зараз перетворюємо власноруч на потрібні в побуті речі. Приміром, зі старих журналів ми зробили нову корзинку для продуктів, а з паперових коробок для донечки створили нову цікаву гру «Поло».

Довелося дістати заготовки тканин і пригадати уроки крою та шиття, в результаті чого у нас з’явились  різноманітні дитячі і дорослі захисні маски для обличчя. А ще спробувала гачком створити незвичні маски: звірятка і маски-смайлики.

Крім того, наявність інтернету в теперішній ситуації дає можливість кожному з нас для самовдосконалення, здобуття нових навичок та вмінь, реалізації мрій і планів, на які раніше бракувало часу.

Мені довелося нарешті краще освоїти роботу на комп’ютері, щоб зробити гру «Меморія», про яку  мріяла донечка і зараз не має можливості її придбати в магазині. Все було добре, аж поки в принтері не закінчився папір. І тут почався справжній квест по хаті! Довелося перебрати всі свої старі схеми, малюнки і документи. Чого тільки не зробиш, аби зайняти чимось корисним своїх самих найдорожчих.

А ще, коли немає можливості відвідувати спортзал, можна зайнятися фізичними вправами дома.

В цей непростий час, хочеться побажати всім терпіння і мудрості, особливо жінкам, адже на їх тендітні плечі додалося ще більше обов’язків та відповідальності. Всім міцного імунітету і t 36.6!

 Олександр Турчин (працівник НДУ ім. М. Гоголя)

Читаю книги, дивлюся цікаві відео, відвідую онлайн-екскурсії по музеям України і світу через спеціальні програми.

З’явився час для більшого спілкування з друзями яких не бачив і не чув дуже давно!

Головне не впадати у відчай бо це час для того, аби переглянути життєві принципи, збагатитися духовно, відволіктися від життєвої суєти і помедитувати наодинці!А також заспокоїти нерви та відпочити душевно!

Є час більше зайнятися домашніми справами і частіше надавати увагу санітарному стану в домівці!

Петро Іванов – чемпіон світу з боксу

Тренуюся на свіжому повітрі, займаюся саморозвитком, і менше намагаюся перебувати в громадських місцях.

Раджу не панікувати, витрачати час з користю, берегти себе та інших людей.

Марина та Валерій Козиреви (громадські діячі та приватні підприємці)

У нас мереж аптек, тому ми не на карантині. А ніжинцям можемо порадити, по можливості, знаходитися вдома, без нагальної потреби не виходити з дому і пам’ятати про те, що зовні здорові люди, у яких більш сильний імунітет можуть нашкодити своїм близьким та родичам, у яких імунітет слабкий. Тому і порада жителям – менше перебувати у громадських місцях та бути більш уважними до свого оточення.

А з приводу порад сім’ям з дітьми, які проводять карантин вдома хочу зазначити, що  можна зайняти дітей різними цікавими способами. Наприклад, пошити з мамою ті ж самі маски – і це, до речі, і для дитини цікаво і корисна річ для захисту.

А ще можна створювати у різних ніжинських спільнотах, в соцмережах, флешмоби і обмінюватися різними цікавими ідеями, інформацією, порадами. Приміром, публікувати фото цікавих речей, різних виробів, приготованих страв, випічки, тощо.

Крім того, у багатьох ніжинців є сад, огород. Тож, можна зацікавити дітей пророщувати насіння у горщиках, а як пройде час – висадити його у грунт.

На різних форумах медики говорять про те, що вірус «боїться» гарячої води. Раджу пити більше рідини: чай, воду з лимоном, імбирний чай.

А також порадила б з розумінням поставитися до тих сфер діяльності, які наразі допомагають населенню залишатися здоровими: це медики і фармацевти. Працівники даних сфер зараз працюють з досить великим навантаженням, тому що кількість відвідувачів аптек та медичних установ збільшилась. Ті запобіжні заходи, які були прийняті для введення карантину сформували ситуацію, коли медики і фармацевти змушені діставатися на роботу всіма можливими способами. То ж я раджу не забувати водіям підвозити людей, які намагаються зупинити автівку, адже це можуть бути медпрацівники або фармацевти.

Раджу дотримуватися спокою під час відпуску препаратів в аптеках: фармацевти також втомилися і потрібно з розумінням до цього поставитися.

Наразі має місце  інформація,  зокрема  в мережі інтернет,  про  гострий  дефіцит  певних груп  товарів,  як наприклад  – захисні  медичні  маски  та дезинфікуючі  розчини.  Це дійсно так і ми погоджуємось  з цим.  На даний  час  така ж тенденція спостерігається по деяким іншим лікам,  як правило,  по тим,  що належать  іншим  країнам – виробникам  лікарських  засобів.  Фармацевти  такі  ж прості  люди,  як і всі,  і опинилися  в скрутному  форс-мажорному  становищі  в один  момент.  Засоби  надходять  в аптеки  за високими  цінами.  Ми зараз  намагаємось захистити  людей,  закупити все необхідне. І у нас є два варіанти  –  або ми закуповуємо  за тими цінами,  що пропонуються,  або взагалі  відмовляємося  від поставок.  І тоді  населення  взагалі  нічого  не  отримає.  І це  ніяка  не таємниця.  Це дійсність,  нова реальність  цього  часу.  І така ситуація  по всіх  аптеках  в місті  Ніжині  та й  України  в цілому.  Хочемо побажати  всім здоров’я,  любові,  взаємоповаги і розуміння.  Тільки,  якщо  ми будемо згуртовані,  ми зможемо  пережити  ці часи.

Галина Арвахі – Президент Фітнес Центру «Позитив»

Опинившись в умовах карантину ми продовжуємо працювати онлайн. Адже здоровий спосіб життя ніхто не заборонив, а зараз, як ніколи, нам необхідно підтримувати здоровий дух, позитивний настрій і енергійне тіло. Я працюю в онлайн-режимі, веду тренування і надаю консультації. І наші клієнти мають можливість продовжувати займатися вдома!

Опубліковано Nmgo Pozitiv-Nezhin Середа, 25 березня 2020 р.

 

🌞1 упражнениеВстаньте прямо с горизонтально вытянутыми в стороны на уровне плеч руками. Затем нужно начать вращаться вокруг своей оси по часовой стрелке. Дыхание — произвольное.Начните с 3 -5 раз)Будьте здоровы🙏 С любовью, ваш Позитив ♥️❤️♥️❤️♥️

Опубліковано Nmgo Pozitiv-Nezhin Середа, 25 березня 2020 р.

І всім ніжинцям, всім людям колектив Фітнес Центру «Позитив» бажає не впадати в паніку, не піддаватися негативу, яким нас сьогодні переповнюють з екранів телевізорів. А виробити новий здоровий режим дня, включити правильне харчування, щоденне тренування, дихальні гімнастики, медитації, читання, розвиваючі ігри з дітьми.

У нас у всіх зараз є час навести порядок, перш за все, в своїх думках, тілі, в своїх будинках. Всім здоров’я! З любов’ю, ваша Галина Арвахі.

Ніжинки Світлана Опанасенко та Катерина Оніщенко фото не надали проте поділилися з нами тим, чим саме займаються під час карантину та що радять жителям міста.

Світлана – мама двох дітей, яка разом з родиною виїхала з міста на дачу, де поруч майже немає людей. «Ми закупили потрібну кількість продуктів, антисептиків, захисник масок і власним авто виїхали з міста – розповідає вона – на дачі зайнялись прибиранням оселі і затіяли ремонт». Жінка вважає, що це вдалий час для того, аби використати його з користю і радить жителям міста також причепурити свої оселі власними силами.

Катерина працює в Києві, зараз перебуває у відпустці.

Вона говорить що відкрила для себе багато нових можливостей, бо перебування наодинці з собою також потрібне людям і якщо його правильно використовувати – то воно матиме досить позитивні наслідки.

“В першу чергу: піст і молитва, адже зараз Великий Піст – говорить вона – і  коли в інших країнах, приміром Ромадан (піст для мусульман) – на період Ромадану не працюють навіть продуктові магазини, а також перукарні та розважальні центри. Нарешті  у Великий піст і Україна перебуватиме в утриманні від пристрастей та різних розваг. Також це перевірка себе на терпіння. Якщо людина себе гарно почуває і їй безпечно хочеться ходити по вулицях, то можна якраз і перевірити: чи можете ви зробити самопожертвування заради інших людей? Поставте це запитання собі і спробуйте чесно на нього відповісти…”

А що робите ви під час карантину? Пишіть нам про це у коментарях.

Підготувала Тіна Кошелевська

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь