Скільки за тиждень виявлено порушень карантину в Ніжині

 

 

 

 

Інформацію про роботу поліції із виявлення фактів порушень карантинних обмежень та заборон на територій Ніжинщини подала на щотижневій оперативній нараді при міському голові начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко.

Від понеділка на території міста щоденно працює 6 патрулів, 2 з яких піші та 4 на службових авто. 3 наряди створені додатково, саме з метою профілактики порушень заборон кабміну. Протягом тижня складено два адміністративні протоколи за ст. 44-3 КУпАП, які вже направлені до суду для розгляду та прийняття рішення. Скажу лише, що обидва вони відносно продавців господарчих магазинів, які продали товари, що не дозволені для продажу в умовах карантину, відповідно до постанови КМУ №211.

Громадяни, які перебувають на самоізоляції, а це близько 70 осіб на території м. Ніжина, заборони встановлені для них не порушували. Щоденно перевірялися поліцейськими за місцем проживання та були вдома.

Як маємо можливість бачити щодня, кількість людей на вулицях не збільшується. Громадяни користуються захисними масками навіть просто йдучи по тротуару, не кажучи вже про магазини чи інші громадські місця. У чергах, переважно, дотримуються встановленої дистанції. Адміністраціями закладів що працюють, вживаються належні заходи для організації роботи в умовах карантину.

Не виявлено порушень і під час відправлення святкових богослужінь у храмах Ніжина у неділю 12 квітня. Настоятелями забезпечено належний рівень організації богослужінь з тим,щоб всередині церкви не було перевищення встановленого ліміту кількості відвідувачів. Вербу освячували на вулиці, де кожен, дотримуючись черги з безпечним інтервалом, мав можливість взяти її собі. Люди були у масках. Конфліктних ситуацій не виникало. Сподіваємось, що на Великдень ситуація буде такою ж контрольованою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь