У деяких ОТГ Чернігівщини переносять поминальні дні. А як у Ніжині?

 

 

 

 

Поминальні дні в кількох громадах Чернігівщини перенесли на 6 червня 2020 року. Саме на цю дату припадає Троїцька батьківська субота. Це найближчий день, коли за православними традиціями заведено поминати померлих. Так, Мринська селищна рада повідомила, що відвідування місцевих кладовищ обмежать на час карантину. Пише  cheline.com.ua

Утриматись від відвідування померлих родичів закликали й у Сосницькій ОТГ, оскільки збори на кладовищах під час карантину вважатимуться порушенням обмежувальних заходів. Жителям громади порадили помолитися за померлих близьких удома та вшанувати їхню пам’ять, не порушуючи карантинних вимог. А керуючий Чернігівською єпархією УПЦ КП Євстратій Зоря на своїй сторінці у соцмережах ще раз нагадав жителям області про рішення Священного Синоду, в якому вірянам і священнослужителям забороняється відвідування кладовищ.

Це має зменшити ризики інфікування мешканців Чернігівщини коронавірусом і знизити рівень розповсюдження інфекції.

 

А як у Ніжині?

З цим питанням журналісти сайту “Нежатин” звернулися до заступника міського голови Ігоря Алексєєнка. Він зазначив, що на сьогоднішній день є постанова головного державного санітарного лікаря України щодо закриття кладовищ в поминальні дні. “Це офіційний документ, на який потрібно зараз орієнтуватися – зазначив він – офіційно переносити поминальні дні міська влада не може одноосібно, для цього потрібно порадися з представниками релігійних конфесій і потім озвучувати рішення”.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь