Бананова шкірка – несподівані способи її використання

 

 

 

 

 

Бананова шкірка, як зазвичай це буває після з’їденого смачного банана, виявляється в сміттєвому відрі. Але варто її без роздумів викидати, чи все ж шкірка банана може стати в нагоді в господарстві? Представляємо вашій увазі список з 10 пунктів, як несподівано для вас можна використовувати бананову шкірку. Дивуйтеся, пробуйте і діліться враженнями!

Користь бананової шкірки на господарстві

Коли мова заходить про солодкий і корисний перекус, насамперед на думку спадає банан. Солодкий, корисний, смачний і дуже зручний десерт в дорозі, чи не так? Бананами можна підсолодити ранкову кашу, протеїновий коктейль, будь-яку корисну випічку, і навіть використовувати солодкий фрукт в якості інгредієнта в масках для обличчя. А як же бананова шкірка? Готові дізнатися, як шкірка банана може бути використана з розумом і користю?

1. Бананова шкірка для відбілювання зубів

Якщо ви з якихось причин уникаєте професійної чистки зубів, але не проти блиснути білосніжною посмішкою, скористайтесь банановою шкіркою. Щодня після звичайного чищення натирайте зуби внутрішньою стороною шкірки банана протягом двох хвилин. Ефект досягається завдяки наявності саліцилової і лимонної кислоти, магнію, калію і марганцю, які очищають поверхню зубів без шкоди для емалі, передає Ukr.Media.

2. Бананова шкірка для полірування срібла

Якщо у вас є срібна посуда, потускла від часу, бананової шкірки масла допоможуть її очистити. Для цього потрібно зробити з сировини кашку з додаванням води (краще використовувати блендер). Отриманою масою за допомогою м’якої ганчірки відполіруйте ювелірні вироби, столові прибори та інші предмети зі срібла.

3. Бананова шкірка для відлякування садової попелиці

Від настирливої садової попелиці можна позбутися, розклавши на ураженій ділянці шматочки бананової шкірки в невеликі поглиблення. Дрібні шкідники учують наявність калію, і не затриматися в такій місцевості надовго.

4. Шкірка банана при укусах комах

Припухлість, почервоніння і неприємний свербіж після укусів комарів також можна вгамувати за допомогою бананової шкірки, добре натерши її внутрішньою стороною уражене місце. Завдяки наявності полісахаридів, шкірка банана чинить протизапальну дію.

5. Смажені банани з начинкою на відкритому вогні

Приготуйтеся дізнатися оригінальний рецепт смачних солодощів на багатті, від яких діти будуть в особливому захваті. Цілий банан в шкірці акуратно розріжте вздовж по всій довжині, не доходячи до дна (за типом булочки для хот-дога). Всередину в бананову м’якоть вставте шоколадні цукерки, зефір і горіхи. Оберніть одержаний десерт у фольгу і тримаєте над вогнем 5-8 хвилин. Смажені банани нікого не залишать байдужим!

6. Бананова шкірка від синців і ударів

Першою допомогою при ударах і синцях також може стати бананова шкірка. Прикладіть її на уражену ділянку шкіри, примотати тканиною і залиште на 20-30 хвилин. Можна також зробити такий компрес з шкірки банана на ніч.

7. Шкірка банана для обличчя від прищів

Завдяки все тим же протизапальним властивостями, бананову шкірку можна використовувати для лікування вугрового висипу. Для цього натирайте внутрішньою стороною шкірки банана прищі близько 5 хвилин. Після закінчення процедури не поспішайте змивати залишки масел на шкірі, нехай вони висохнуть, це підсилить ефект. Потім можна вмитися теплою водою. Виконуйте процедуру три рази в день і радійте результатами.

8. Бананова шкірка для сухої шкіри

Якісно та безпечно зволожити суху шкіру легко, використовуючи шкірку банана. М’якими масажними рухами протирайте внутрішньою стороною бананової шкірки шкіру кожен день. Цей метод підходить навіть для тих, хто страждає на екзему та псоріаз.

9. Добриво з бананової шкірки для кімнатних рослин

Бананова шкірка багата поживними речовинами, вітамінами та мінералами, які природним чином удобрюють рослинність, збагачуючи грунт. Просто внесіть подрібнену шкірку банана в грунт навколо квітів.

10. Бананова шкірка для поліровки взуття

Потерті місця на шкіряного взуття також можна реанімувати за допомогою бананової шкірки. Внутрішньою частиною шкірки банана натріть взуття, після чого витріть її чистою тканиною. Така процедура не тільки поверне доглянутий вигляд взуття, а також продовжить термін її служби.

Особисто найбільше вразило використання банана з шкіркою для приготування солодкого десерту на відкритому вогні. Свого роду банановий шашлик для дітей. Ми відшукали для улюблених читачів ще один схожий рецепт — смажені банани з шоколадом. Дивіться відео і насолоджуйтесь!

Як бачите, бананова шкірка може бути використана з великою користю на господарстві. Шкірка банана точно не заслуговує сміттєвого відра, адже існує стільки корисних способів її застосування. Давайте з розумом і користю вживати дари природи!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь