Ландшафтний парк «Ніжинський» без людей потроху оживає.

 

 

 

 

Комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Ніжинський» на Чернігівщині знаний. Гуляючи його стежками, можна запримітити рідкісних сірих журавлів та чорних лелек. Чи прилетіли до «Ніжинського» вони цього року?
фото з мережі
— Усі пернаті повернулися з теплих країв, — радіє керівник ландшафтного парку Андрій Дзюба. — І навіть сірі та чорні. Я сам не бачив, а от голова Кукшина (Олександр Пивовар. — Авт.) казав, що прилетіли. Вони ж у нас не на постійній основі. А тільки зупиняються перепочити, перед польотом далі. Колись раз пам’ятаю, що сірі журавлі лишилися на все літо.
Андрій Васильович говорить, що зараз, без людей, парк потроху оживає.
— Природа здатна до рекреації (відновлення). І зараз, поки існує заборона на прогулянки по парку, усе відновлюється. А найдивніше на 6122 гектарах території — чистота. Коли є відвідувачі, залишають після себе купи сміття. Тепер немає. І пожеж немає. Ще до карантину, на початку березня було невелике займання у лузі, спільними зусиллями загасили. Поки тримаємося.
Одне хочеться — дощу нормального, щоб усе забуяло.
— Хто ще водиться в парку?
— Кого тільки не водиться! Заєць, косуля, бобер, а комашок-букашок скільки. Одна біда — через брак фінансування цього року не порахували звірів. Може, ще виправимося.
Вікторія Товстоног, тижневик «Вісник Ч» №17 (1771), 23 квітня 2020 року, gorod.cn.ua
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь