Чи збільшилось число отримувачів субсидій у Ніжині під час карантину?

 

 

 

 

Пандемія та карантин вносить зміни у різні сфери. Українці вже, мабуть, пристосувалися жити в умовах обмежень. Але життя не стоїть на місці і потрібно вирішувати ті чи інші питання. Мова йде про важливий на сьогоднішній день вид допомоги для населення – субсидії.

Журналісти сайту  «Нежатин» запитали у начальника управління праці та соціального захисту населення Ніжинської міської ради Кулініч Валентини Михайлівни:

Чи зменшилось, або навпаки – збільшилось число отримувачів субсидій  у Ніжині під час карантину?

Ні. Кількість отримувачів субсидій у нас залишається на рівні. Причому, в період карантину заборонено припинення субсидій. Тобто, якщо були випадки, коли людям потрібно припинити надання субсидії за певні порушення, то ми субсидію цю не припиняємо.

Якщо під час карантину люди втратили роботу, чи вплинула ця ситуація на отримання субсидій споживачам?

Ті люди, які були отримувачами субсидій в цей опалювальний період, вони її не втратять і у жовтні. Субсидія їм буде все-рівно призначена, навіть якщо вони в цей період втратять роботу. Тобто втрата роботи в період карантину, за умови, що люди працювали в минулому році, не впливатиме на призначення субсидій.

Людям потрібно вирішувати ті чи інші питання. Чи збираються зараз черги біля управління праці та соціального захисту населення, незважаючи на пандемію?

Черг у нас немає. Люди підходять до управління, у нас там розміщено номери телефонів,  а також є черговий. Якщо потрібно надати якесь роз’яснення або консультацію – ми надаємо її в телефонному режимі. Карантин на роботу установи і на право отримання житлової субсидії не вплинув ніяк. Навпаки – людям надано право звертатися за допомогою дистанційно.

Нагадаємо – Куди можна звернутися у Ніжині з питань соцдопомоги під час карантину: список телефонів – http://nezhatin.com.ua/2020/03/30/propokudy-mozhna-zvernutysya-u-nizhyni-z-pytan-sotsdopomogy-pid-chas-karantynu-spysok-telefoniv/

 

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь