“Не словом, а маслом” допомогло Ніжинській лікарні управління освіти

 

 

 

 

З 12 березня у Ніжині, як і по всій Україні, був введений карантин. Навчання, відповідно, триває в режимі «онлайн». Вдома знаходяться і дошкільнята. Та як бути з продуктами харчування, що були передбачені для вихованців дитсадків і наразі зберігаються на балансі закладів?
Таким питанням задались в управлінні освіти Ніжина. 14 травня закінчується термін придатності вершкового масла, загальна вага якого – 150 кг. Начальник управління попросив виконком розглянути можливість передачі масла на баланс Ніжинськоїлікарні на безоплатній основі.

Інформує НЕЖАТИН
Разом із директорами закладів освіти та центральної бухгалтерії проводиться аналіз терміну споживання інших продуктів харчування.

Управлінням освіти готується рішення на найближчу сесію міськради про передачу харчові продукти.
На питання: «Чому саме зараз відбувається передача?» – заступник міського голови Ігор Алєксєєнко відповів:
«Тільки вчора отримали офіційне повідомлення від Міністерства освіти й науки України про те, що навчальний рік буде поновлюватись в закладах освіти до осені. У нас не було морального права просто списати дані продукти. Аналогічні рішення про передачу їх медзакладам приймаються в області».

Прозвучало питання і від міського голови: “Навіщо одноразово закупалось стільки масла? Чи не можна було зробити постачання масла до закладів освіти в декілька етапів, аби продукти були більш свіжими?”

“Це здається, що 150 кг — велика вага, адже вона розподіляється по всіх закладах дошкільної освіти”,- відповів Ігор Алєксєєнко.

Мер міста все ж наполягав, аби провелась робота з управлінням освіти стосовно даної процедури закупівлі, адже мова йде про більшу вагу. 150 кг — це кількість масла, термін якого ще допустимий для вживання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь