Україна введе паспорти здоров’я для туристів, якщо так буде в усьому світі

 

 

 

 

Якщо так звані паспорти здоров’я будуть введені у світі та рекомендовані Всесвітньою організацією охорони здоров’я, так зробить зробить й Україна, заявила глава Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів.

Водночас, за її словами, поки немає чіткого розуміння, “який тест можна вважати доцільним, і за скільки часу його потрібно проводити”, немає також чіткої процедури видачі таких паспортів.

Олеськів повідомила, що наразі розробляються нові санітарно-гігієнічні норми в сфері туризму, які діятимуть після карантину.

Серед них – проходження температурного скринінгу, дотримання відстані між столиками, кількість людей на квадратний метр, неможливість доступу до їжі самих туристів, певна відстань на рецепції між людьми, дезінфектори в певних місцях, обмеження у басейнах та СПА, дистанція між людьми на пляжах.

– Також стане новим трендом, коли ми раніше отримували в готелях тапочки і шампуні, то зараз туди додадуть ще й маленький дезінфектор та маску, – додала вона.

Туристична галузь несе мільйонні збитки, тому туроператори намагаються з’ясувати, з якими країнами можна буде співпрацювати цього літа, щоб остаточно не втратити сезон. Факти ICTV розповідали, чи подорожчають перельоти після карантину і де можна буде відпочити влітку.

ДжерелоІнтерфакс-Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь