На чернігівському кладовищі невідомі розбили 36 надгробків

 

 

 

 

На кладовищі німецьких військовополонених, що розташований біля лижної бази на вулиці Малиновського, невідомі розбили 36 надгробків.

Ще 8 травня в День пам’яті та примирення сюди принесли квіти небайдужі чернігівці, а в неділю, 10 травня, на місці події працювали правоохоронці.

Слідчий районного відділу поліції у присутності понятих складає протокол. Перехожі, які йдуть повз кладовища обурені вандалізмом.

«Це пам’ять будь-якого народу. І повинні поважати всі народи, бо вони не винні, що вони загинули на території нашої країни. Тому я вважаю це пам’ять і паплюжити не треба. Це ставлення наших людей, ще ми мабуть не дозріли до європейського рівня».

«Военные погибли уже сколько лет назад. Если почитать, так тут не только немцы, а и австрийцы. Сюда приезжают с Германии, Австрии и они убирают могилки, следят за ними. Это идиоты какие-то побили, что вы хотите».

За кілька метрів від кладовища сліди свіжого пікніка, саморобні столи з лавами, гора сміття і порожніх пляшок. Експерт-криміналіст знімає відбитки, оперативні працівники опитують перехожих і місцевих.

Юлія Ковтун, речниця ГУНП у Чернігівській області: «На місце події одразу виїхали співробітники чернігівського районного відділення поліції. Нині вони перебувають на місці та встановлюють обставини подій. Вирішується питання щодо відкриття провадження за статтею 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою). Згідно з частиною 1 цієї статті, максимальна санкція покарання – позбавлення волі на строк до 3 років».

В Чернігові збереглося єдине офіційно зареєстроване кладовище німецьких військовополонених табірного відділення №6. Тут поховано 288 німецьких військовополонених, 28 інших національностей – австрійці, мадяри, французи, навіть один українець. Вони працювали з 1944 по 1948 роки в Чернігові на відновленні зруйнованого міста. Померли у 1944-1947 роках.

Сюжет телеканалу «Новий Чернігів»

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь