Ніжинське управління освіти продаватиме картоплю?

 

 

 

 

Управління освіти звернулось з листом до Ніжинського виконкому, в якому виклало прохання дати їм дозвіл на реалізацію харчові продукти.

Інформує НЕЖАТИН

Читати по темі: “Не словом, а маслом” допомогло Ніжинській лікарні управління освіти

“У зв’язку з введенням заходів карантину в закладах освіти Ніжина, в дитячих садочках залишились невикористані харчові продукти, терміни вживання яких закінчується у травні-червні поточного року. Тож, управління освіти просить винести це питання на розгляд виконкому та дати дозвіл на їх реалізацію за цінами постачання”, – йдеться у листі.

Зокрема начальник управління Станіслав Крапивянський зазначив, що кошти від реалізації будуть перераховані на спецрахунок управління. Пізніше вони використаються на закупівлю нових продуктів вже після закінчення карантину.

“Наразі маємо великі залишки продуктів харчування, особливо овочів. Оскільки вони не можуть зберігатись протягом тривалого часу, особливо картопля, яка вже починає проростати, просимо дозвіл на реалізацію. Враховуючи ціну, за яку ми її купували, то зараз є можливість її актуально продати”, – пояснив Станіслав Крапивянський.

Яким же чином управління освіти буде реалізувати продаж картоплі?

“В першу чергу будемо пропонувати працівникам навчальних закладів. Для них це вигідно, адже зокрема цибулю ми купували за 8 грн/кг, а зараз вона коштує близько 22 грн/кг”, – пояснив Станіслав Миколайович.

“Управління освіти застосувало господарський підхід. Ми ніколи не були ще в таких умовах обмежень. Відповідно до норм закону, ці овочі мали б бути списані. Але керівництво управління прийняло більш правильне рішення і воно лише на користь і забезпечить економію бюджетних коштів”, – прокоментував заступник міського голови Ігор Алєксєєнко.

Буде вивчатись юридична сторона даного питання, аби втілити даний задум управлінню.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь