Прості способи тримати себе у формі для ласунів.

Гарна фігура і любов до цукерок — речі цілком сумісні, якщо знати прості правила про те, коли можна їсти солодке. Зберегти стрункість допоможе підбірка порад, дотримання яких під силу навіть справжнім ласунам, інформує Ukr.Media.

Ідеальний час

Протягом дня існує два періоди, які можна назвати «зеленими коридорами». З’їдені в цей час продукти, рідко завдадуть шкоди фігурі. Секрет фокуса полягає у витраті енергії, що виробляється організмом.

У ранкові години потреба в калоріях найбільш висока. Людина прокидається, готується до активного дня і її потрібна поживна підзарядка. Якими б не були калорії, тіло використовує їх у першій половині дня. Нехай то шоколадка чи торт, травна система перетворить все в енергію.

Тому вимог до сніданку завжди мінімум. Ласуєте тим, що любите. Такий період вседозволеності триває приблизно до полудня. Близько 12 години дня активність починає спадати, і організм вже потребує більш ґрунтовного приймання їжі. Швидкі вуглеводи, якими вони були в тістечку, вже не підійдуть. Тілу потрібне тривале джерело енергії — повільні вуглеводи.

Наступний пік травного процесу спостерігається в другій половині дня. Приблизно в 16.00 до 17.30 можна без докорів сумління побавити себе десертом. Розщеплення цукру відбувається швидко, а засвоєння глюкози — моментально.

Важливі правила

Але щоб зберегти стрункість, мало вибирати ідеальний час для споживання торта. Важливо й аналізувати кількість отриманих калорій і їх витрату.

Перше і найважливіше правило — фізична активність. Після приймання десерту вона обов’язкова, адже організму потрібно дати шанс спалити отриману енергію. Якщо після солодкого перекусу влягтися на диван, то ніякі тимчасові рамки не врятують фігуру.

Ще одна заковика — сумарна кількість калорій. Якщо приймання їжі в 16.00 було щільним і складалося з жирної їжі, шматок чізкейку цілком може виявитися зайвим. Регулярне перевищення норми калорій неодмінно призведе до набору ваги.

Тому для порятунку спортивної форми важливо порівнювати поживну цінність основної страви та солодкого бонусу. Наприклад, якщо після обіду планується куштування морозива, то цей самий обід краще сформувати з салату і відвареного м’яса. Так можна знизити загальну кількість калорій, з’їдену за одне приймання, і врятуватися від переїдання.

До речі, дієтологи дозволяють ласувати солодким після приймання білкової їжі. На її перероблювання йде багато енергії, яка надійде з десерту. Безпечні комбінації:

  • сир + торт;
  • яйця + цукерки;
  • нежирне м’ясо + пиріг.

Насолода поза часом

Бонус для тих, хто хоче їсти тірамісу і не товстіти, не озираючись на годинник. Вживання солодкого перед сеансом фізичної активності «нівелює» вплив десерту.

Намічається тривала прогулянка по магазинах? Сміливо перекусіть шматочком шоколадки. Всі калорії ви спалите в дорозі. А якщо вирушаєте в спортзал, пам’ятайте, що ефект від тренування після солодкого допінгу буде нижчий. Але настрій — вищий.

Десерти стануть кращими друзями людини, що худне, якщо знати, коли можна вживати солодке, щоб не набрати вагу. Дотримуючись цих рекомендацій, можна не відмовляти собі в шматку пирога.