В Україні хочуть скасувати пільговий тариф на електроенергію

 

 

 

 

Пільговий тариф для населення за перші 100 кВт⋅годин можуть скасувати за ініціативою Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, відомство таким чином хоче забезпечити оплату “зеленого тарифу” виробникам сонячних і вітрових електростанцій.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на “Бізнес Цензор“, скасування пільг з 1 жовтня 2020 року ініціювала в. о. міністра енергетики Ольга Буславец.

Пільговий тариф для населення хочуть скасувати відповідно до Меморандуму щодо взаєморозуміння з інвесторами сонячних і вітрових електростанцій. Текст документа є в розпорядженні редакції. Видання повідомляє, що за проектом меморандуму, від скасування пільгового тарифу для населення з 1.10.2020 Мінекоенерго розраховувало додатково зібрати з населення на енергоринок 3,1 млрд грн. У річному обчисленні населення повинно було б заплатити 11,6 млрд грн. Таким рішенням Міненерго фактично пропонує зібрати з населення кошти, необхідні для оплати “зеленим”. Крім того, додаткові витрати передбачається перекласти на промисловість і підняти тариф “Укренерго”.

 

Цікаво, що джерело видання також додадає, що проект меморандуму представили президенту Володимиру Зеленському, але він відмовився його затвердити.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь