«Ніжинське телебачення» відключено за борги

 

 

 

 

4 червня, о 12.00 Чернігівською філією КРРТ було припинено надання ДКП ТРК «Ніжинське телебачення» телекомунікаційних послуг з обслуговування мереж ефірного телемовлення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила представник у Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Чернігівській області Ірина Сенченко.

За інформацією керівника Чернігівської філії концерну, причиною ухвали рішення про припинення надання телекомунікаційних послуг стала значна заборгованість комунального підприємства.

Керівництво міста Ніжин підтвердило інформацію про наявну заборгованість підприємства, а також повідомило представника, що, окрім концерну, ТРК має значну заборгованість і перед іншою установою, однак через брак фінансування вирішити цю проблему не має можливості. Найближчими днями питання щодо погашення боргу та подальшої долі КП ТРК «Ніжинське телебачення» буде винесено на засідання комісії.

Нагадаю, що телеканал «Ніжинське телебачення» (логотип «НТБ») – це єдиний місцевий телемовник в області, що не має «цифрової» ліцензії та донині продовжував здійснювати аналогове ефірне телевізійне мовлення. Відповідно до умов ліцензії, телеканал має 4 години власного мовлення та 20 годин ретрансляції («24 канал»).

«Варто зазначити, що тривалий час ми разом із керівником телеканалу відстоювали та боролися за телебачення в Ніжині. Питання «НТБ» не один раз було провідною темою на нарадах в ОДА, зустрічах і семінарах… Маю надію, що питання фінансування буде вирішено найближчим часом, а ніжинці зможуть дивитися місцеві новини», – написала Ірина Сенченко.

Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь