Кращі місця для відпочинку в Україні: найчистіше море і безлюдні пляжі

Коли в наші міста приходить спекотне літо і довгоочікувані відпустки, всидіти на місці неможливо. Хочеться швидше відправитися назустріч морському бризу, теплого моря і золотому пляжу. І підходять для літніх подорожей місць у нас багато: курорти Азовського і Чорного моря готові запропонувати відпочинок на будь-який смак і бюджет.

Найпопулярнішим курортом Чорного моря вважається Одеса. Місто привабливе для туристів різноманітністю пляжів, кількістю пам’яток і архітектурних об’єктів, а також унікальним колоритом, яким насичене повітря.

Гідною «відповіддю» азовських курортів став Бердянськ. За останні кілька років місто активно преобразилося: проведена реконструкція набережної, з якої можна спостерігати за роботою порту, побудований аквапарк і дельфінарій, а пляжі Бердянської коси – одні з кращих в Україні. До того ж, приїхати в місто можна не тільки на поїзді або власному автомобілі, але і на автобусі Харків Бердянськ https://servisbus.com.ua/avtobus-harkov-berdyansk/, який здійснює щоденні рейси.

У цих містах можна легко організувати відпочинок, який буде відповідати всім очікуванням. На що не варто розраховувати – порожні пляжі. Азовське море прогрівається швидше Чорного, через свою мілководність, тому за умови гарної погоди, вже з перших днів літа, бажаючих відпочити – багато.

Якщо одним з обов’язкових пунктів відпочинку є необхідність тиші і єднання, то є кілька варіантів: відправлятися в найвіддаленіші куточки міських пляжів або вибирати локації, які ще не так часто з’являються на туристичних маршрутах: острів Джарилгач, Кінбурнська коса, Арабатська стрілка.

Острів Джарилгач

Фантастичне місце, де немає нічого, що нагадує про 21 століття, тільки найчистіші пляжі, море і тиша, а повноправними господарями острова вважаються тварини. Джарилгач – один з небагатьох островів в Європі, який до цих пір залишається незаселеним, заповідним куточком. Про це слід пам’ятати, збираючись в подорож: весь необхідний інвентар потрібно брати з собою. Дістатися до якого можна з Лазурного або Скадовська.

Кінбурнська коса

Місце, кожен куточок якого дивний: найчистіше море і безкраї пляжі, орхідне поле, достаток птахів і величезні сосни – здається, подібного поєднання більше не зустріти. Зупинитися можна як на самій косі (відпочинок дикунами), так і в найближчих селищах – Василівка, Геройське, Покровка.

Арабатська стрілка

На відміну від попередніх локацій, Арабатська стрілка популярна серед туристів, але завдяки своїй площі (пляжі тягнуться на десятки кілометрів), тут навіть в пік сезону можна знайти тихі відокремлені місця для спокійного відпочинку.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь