Українцям пообіцяли зниження цін на комуналку

 

 

 

 

Тарифи на комунальні послуги в наступному опалювальному сезоні можуть змінитися в кращу для українців бік.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, таку заяву в ефірі каналу “Україна 24” прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, українці в наступному опалювальному сезоні можуть платити менше за комунальні послуги.

 

З-за чого можуть помінятися тарифи на комунальні послуги

Денис Шмигаль пояснив, що в новій програмі співпраці України з Міжнародним валютним фондом немає жорстких вимог з конкретних речей, зокрема, підвищення комунальних тарифів в Україні:

“Є прописані дорожні карти тих кроків, які потрібні Україні – антикорупційні речі, виважена грошова бюджетна політика. Щодо якихось змін цін і тарифів – це теж не прописано. Воно і не може бути прописано, це внутрішня справа України”.

Одночасно з цим Шмигаль стверджує, що в Україні ціни на електрику, газ і опалення ринкові:

“В тарифах на опалення все ще ціна на газ закладена, наприклад, 6500 гривень. За фактом, ринкова ціна газу сьогодні становить 3200, і не видно перспектив її значного зростання. Чому українці в наступному опалювальному сезоні повинні переплачувати за опалення, якщо в тарифах закладено 6500 грн за газ? Тут виникає запитання у тому, щоб ми ставили справедливу ціну. Якщо ціна падає, то вона повинна падати і для населення в тому числі і в тарифі на опалення”.

Як повідомлялося раніше, ціни на газ в Україні стрімко піднімуться. Справа в тому, що в липні збільшать майже на 24% абонентську плату за блакитне паливо.

Напередодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль визнав, що Україна перебуває на складному етапі економічної кризи. А травень та квітень були провалені з точки зору ВВП. Шмигаль також не виключає, що непрості часи, можливо, ще тільки попереду.

Джерело: narodna-pravda.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь