Цьогоріч, 19 червня, Україна вперше відзначає День фермера

 

 

 

 

Свято буквально напередодні було започатковане президентом Володимиром Зеленським. 1

Сьогодні, 19 червня, в Україні святкують День фермера.

Це нове для нашої країни професійне свято й відзначається воно вперше. Лише напередодні його заснував президент Володимир Зеленський, підписавши відповідний указ. Перед тим, 3 червня, проект цього указу схвалив Кабінет міністрів Україні.

Таким чином, починаючи відсьогодні, в Україні щорічно 19 червня своє професійне свято відзначатимуть усі фермери.

Згідно із указом глави держави, День фермера встановлено з метою сприяння розвитку фермерського руху в Україні та на підтримку ініціативи громадськості.

Це свято присвячене вшануванню вкладу фермерських господарств у розвиток агропромислового сектору і продовольчої безпеки України.

Дата 19 червня була обрана для зазначеного професійного свята у зв’язку з ухваленням цього дня у 2003 році закону України “Про фермерське господарство”.

Довідка УНІАН. Аналогічний проект указу президента “Про День фермера” був розроблений Міністерством аграрної політики та продовольства України у 2017 році й підтримано Кабінетом міністрів. Він повинен був набути чинності після підпису президента та опублікування, але такий документ не з’явився на порталі уряду, президента України та на сайті газети “Урядовий кур’єр”.

Джерело: unian.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь