Ніжин допоможе постраждалим від повені на Західній Україні?

 

 

 

 

Таку можливість обговорили на засіданні сесії Ніжинради 1 липня, інформує НЕЖАТИН.

Всім відома ситуація зі значними наслідками для жителів Західної України.

Станом на ранок 30 червня на заході України залишаються підтопленими 550 будинків з майже 14,5 тисяч.
Всього з початку паводку було підтоплено 14 456 будинків. Зараз підтоплення є у 70 населених пунктах, найбільше з яких (42) – на Івано-Франківщині. Ще у 19 населених пунктах підтоплено будинки на Буковині, у 7 – на Тернопільщині і в 2 – на Львівщині.
Також на західній Україні залишається підтопленим один об’єкт соціальної та побутової сфери (було 18). Крім того, затопленим лишається 831 підвал (було 7 тисяч 225) та майже 1,9 тисячі присадибних ділянок (було понад 22 тисяч).
Крім того, стихією зруйновано 150,5 км автодоріг (було 278,2) – в основному, на Прикарпатті, а також 83 мости, з яких 81 – в Івано-Франківській області.

У зв’язку з такими втратами наших побратимів-українців у Ніжинській раді розглянуть можливість фінансової допомоги. З бюджету міста кошти виділять навряд, адже в резервному фонді залишилось близько 1,5 млн. грн. Проте, є варіант залучення громадських організацій для відкриття благодійного ранку, на якій охочі зможуть перераховувати кошти. Як тільки буде прийнято відповідне рішення, інформація з’явиться на нашому сайті. Слідкуйте за новинами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь