Ніжин вийшов з карантину, відсвяткувавши політконцертом? ФОТО

 

 

 

 

Сьогодні Ніжин здивував всю Чернігівщину, Україну, а може й весь світ, зробивши перший масовий захід у час карантину – політичний концерт задля піару новоствореної партії. Міська влада неодноразово коментувала, що законодавством офіційно масові заходи дозволено, але варто, щоб люди дотримувались дистанції й були в масках. Очолює в Ніжині нову партію міський голова Анатолій Лінник. У нього, зокрема, ми й взяли коментар на рахунок проведення заходу.
Чи справедливо, що випускні вечори відмінили, а політконцерт міська влада собі дозволяє?
– Неодноразово це коментував. Масові заходи зараз не під забороною. Важливо дотримуватись лише карантинних вимог: дистанції, наявність маски і т.д. А щодо випускних вечорів, якщо дозволятиме це епідеміологічна ситуація в країні і місті, зокрема, ми плануємо зробити свято для випускників.
– Якщо після концерту статистика захворюваності на коронавірус збільшиться, хто понесе відповідальність?
– Попередньо було запущено громадський транспорт і відкрито заклади харчування. Концерт не має вплинути на статистику, адже мають дотримуватись відповідні вимоги карантину. Люди мають свідомо відноситись до ситуації в Україні і в першу чергу слідкувати за дотриманням карантинних вимог зі своєї сторони.
Варто зазначити, що в ході заходу люди не дотримувались дистанції, майже всі були без масок, а особливо, під час виступу відомого співака Олега Скрипки.
Стільки людей на площі Франка у Ніжині збирались лише під час Покровського ярмарку.
І все б нічого, якби попередньо поліція не склала 3 протоколи за ст. 44-3 КУпАП. То окремих людей штрафують, а коли їх багато, то і штрафів, мабуть, не набратись.

Проте наврядчи кількість хворих збільшиться офіційно в Ніжині, адже сам головний лікар міської лікарні стояв на сцені в ряду представників нової партії. Який зв’язок? А все просто – подача статистики… Далі – без коментарів…
Подвійні стандарти? Ніжинці, як вважаєте: Чи справедливим було організовувати даний концерт, в той час, як ряд підприємців, які платять податки в бюджет міста штрафують, а верховна рада приймає закони щодо підвищення штрафів за відсутність масок?

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь