На Чернігівщині поліція розшукала дітей, які заблукали у лісі

 

 

 

 

Наприкінці червня місцева поліція, рятувальники, лісники та мешканці Сядриного, що на Корюківщині, розшукували двох дітей з прийомної родини, які заблукали в лісі.

Ця надзвичайна подія сталася 29 червня. Зранку 17-річний Олексій і 18-річна Юлія Кубраки поїхали велосипедами у ліс по чорниці. Коли не повернулися до 21-ї години, на сполох забив батько. Після невдалої спроби розшукати дітей самотужки, чоловік звернувся до Корюківського відділення поліції.

Майже увесь особовий склад поліції зібрали по тривозі. Очолював пошукову групу начальник Корюківського відділення Андрій Кукуюк. Разом з правоохоронцями розшукував дітей і їхній батько Олександр Кукуюк.

Правоохоронці розділилися на шість груп і виїхали через ліси у напрямках Романівської Буди, Охрамієвичів, Паростівського, Високого, Лупасового. Допомагали рятувальники Корюківського районного сектору МНС, два лісники та близько десяти жителів Сядриного.

Батько повідомив поліції, що діти відправилися у ліс близько сьомої ранку. На зв’язок не виходили, хоча у сина був з собою мобільний. Пізніше з’ясувалося, що телефон чомусь не «бачив» сім-карту.

Поліціянти проїхали та пройшли пішки понад сто п’ятдесят кілометрів лісистої і кущуватої місцевостей. Опитували людей у селах, чи не бачили дітей на велосипедах.

В одній із груп інспектор ювенальної превенції Ярослава Порва разом з батьком зниклих дітей пішли по велосипедних слідах. Батько постійно гукав дітей. І невдовзі Олексія таки знайшли серед поля між селами Паростівське та Білошицька Слобода.

Він розповів, що почув голос тата, а тому зупинився й чекав на нього. Хлопець розповів, що вони з сестрою розділилися неподалік Лупасового і поїхали різними стежками.


Брат і сестра знайшлися

Юлія велосипедом потрапила в Охрамієвичі. Там дівчинку побачили місцеві, які направили її у Корюківку.

– Через камери спостереження Юлю побачили вже на міській площі, — розповідає Ярослава Вікторівна. – Діти дуже зраділи, коли зустрілися з батьком. І дякували всім, що їх знайшли.

Виконувачка обов’язків старости Сядринського старостинського округу Олена Кравченко повідомила, що Олексій і Юлія Кубраки перебувають під опікою мешканця села Олександра Кукуюка. Рідні батьки дітей вже померли.

Олександр Кукуюк працює у місцевій школі робітником по обслуговуванню приміщень. Його дружина два роки тому померла. Тож сина і доньку чоловік виховує сам.

Віктор Божок, Сусіди.City

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь