У Білорусії протестувальники провели наймасштабніший в історії марш свободи

 

 

 

 

У Мінську протестувальники провели найбільший в історії Білорусі марш свободи та зібралися на площі Незалежності, аби виступити проти результатів президентських виборів. Захід розпочався 16 серпня, близько 14:00.

Анонс напередодні з’явився на найбільшому за кількістю підписників білоруському опозиційному Telegram-каналі NEXTA Live.

«Неділя – день найбільшого в історії Білорусі виключно мирного маршу, яким ми пройдемо вулицями та проспектами наших міст, з усмішками й гідністю. Вийдемо родинами, будинками, робочими колективами. Висловимо подяку усім, хто в цей переламний момент був на боці народу. Згадаємо всіх, хто постраждав у боротьбі за свободу», – йдеться у повідомленні.

Біля Стели у Мінську вдень 16 серпня зібрались тисячі людей. Люди несуть біло-червоні прапори та банери.

Марш пройшов і в інших містах та населених пунктах країни.

Влада, своєю чергою, провела великий мітинг на підтримку чинного президента. Людей звезли на акцію з усієї країни. Лукашенко виступив з промовою.

Раніше лідерка об’єднаної опозиції Світлана Тихановська закликала мерів міст стати організаторами протестів 15 і 16 серпня й зупинити криваву бійню, у яку влада перетворила мирні виступи громадян.

Влада, своєю чергою, провела великий мітинг на підтримку влади. Людей звезли на акцію з усієї країни. Лукашенко виступив з промовою.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь