У яких випадках водії можуть не виконувати вимогу патрульного

 

 

 

 

Потрібно вміти відстоювати свої права.

Часто буває так, що працівник патрульної поліції під час зупинки транспортного засобу перевищує свої повноваження, але автомобілісти на це не звертають увагу.

Утім, за свої права потрібно боротися, адже в подальшому народжується велике свавілля.

Автотема вирішила пояснити водіям, у яких саме випадках вони можуть проігнорувати вимогу патрульного та не отримати за це відповідне покарання. Зазначимо, що до цього переліку ввійшли чотири ситуації, які можуть статися на дорозі.

Однією з таких вимог є перевірка водія на алкогольне сп’яніння. Співробітник поліції, якщо у нього є підстави вважати, що водій перебуває в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, може запропонувати йому пройти в службовий автомобіль. Автомобіліст, якщо не відчуває за собою ніякої провини, не зобов’язаний виконувати цю вимогу.

Водій також може відмовитися подихати в алкотестер, якщо поліцейський йому це запропонує. Але відмовитися пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння в медичному закладі він не може. Якщо ви не довіряєте результатами алкотестера, то тоді попросіть співробітника поліції відвезти вас на огляд в медустанову.

Якщо поліцейські захотіли з якихось причин провести огляд вашого автомобіля і попросили вас розвантажити багажник, ви це робити не зобов’язані. Якщо поліції потрібно – нехай самі розвантажують і завантажують назад. Але з двома свідками та з протоколом.

Автомобілісти мають повне право вести відеознімання дій поліції. Потрібно мати докази на свій захист, якщо раптом поліцейські порушать закон. Тому поліцейські не можуть вимагати припинити відеознімання, не маючи на це законних підстав.

Раніше водіям дали декілька порад щодо

Заповнювання протоколу поліцією в разі порушення ПДР: водіям дали декілька важливих порад
заповнювання протоколу поліцією в разі порушення ПДР.

Джерело: tsn.ua

 

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь