І словом хворого не підтримали, а за спадком стояли в чергу

 

 

 

 

Справи щодо спадкування є одними з найскладніших у практиці юристів. Часто трапляється, що за життя родичі забувають про рідну людину, а згадують лише після її смерті, коли починають претендувати на спадщину.

Ось конкретна життєва історія. За  безоплатної правової допомогою  до Ніжинського місцевого центру з надання БВПД звернулась жінка і розповіла, що її чоловік помер, бо довго хворів.  Спільних дітей подружжя не мало. Але у чоловіка була рідна донька від попереднього шлюбу, яка з батьком не спілкувалася, незважаючи на його важкий стан. Жінка до останнього боролася за життя чоловіка, витратила усі заощадження, зверталася за допомогою до мешканців громади.  Про безпорадний стан чоловіка знали його матір та донька, оскільки всім селом збирали кошти на лікування, але вони жодного разу так і не провідали його, не підтримали ані добрим словом, ані грошима.

Після смерті чоловіка  всі спадкоємці звернулися до нотаріуса для прийняття спадщини.  Однак жінка вважала це несправедливим, адже лише вона доглядала за хворим чоловіком.

За цю справу взялися адвокати, що  співпрацюють  з  системою БПД . Суд  задовольнив позовні вимоги,  усунувши доньку та мати померлого від права на спадкування.

Довідково!!!

Суд може усунути спадкоємця від права на спадкування. Для задоволення позовних вимог у такій справі має значення сукупність таких обставин: ухилення особи від надання спадкодавцеві допомоги при можливості її надання, перебування спадкодавця в безпорадному стані, потреба спадкодавця в допомозі саме цієї особи.

Безпорадний стан – це стан особи, зумовлений похилим віком, тяжкою хворобою або каліцтвом, коли вона не може самостійно забезпечити умови свого життя, потребує стороннього догляду, допомоги та піклування.

Для підтвердження того, що спадкодавець хворів, треба надати суду копії витягів із медичних карток стаціонарного хворого. Покази свідків також відіграють важливу роль у такій справі. Це можуть бути покази сусідів та лікарів, які безпосередньо лікували спадкодавця.

За отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутися до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Ніжин, вул. Богуна, 8 або за телефоном (04631) 7-16-15)  та його структурних підрозділів ( бюро правової допомоги ). Єдиний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь