Головним критерієм здорових відносин є якісне спілкування

 

 

 

 

Я впевнена, що головним критерієм здорових відносин є якісне спілкування. Решта – увага, відповідальність, турбота та інше витікає з цього.
Якщо ви зі своїм партнером можете обговорювати все, взагалі все, без засуджень, без знецінення і висміювання, то виходить, вам сильно пощастило, аби ви дозріли для того, щоб бути у відносинах, любові й гармонії.

Моя практика показує, що люди, між якими виникає любов, можуть говорити годинами про все на світі: сумніви, переживання, невпевненість, надії, Нема тем табу, включаючи і колишні відносини і нюанси фізіології.

Справжня близькість — це про те, що ти можеш бути відкритим з іншим, як з собою. Це не означає, що треба постійно жити «нaрaспaшку» (ми постійно час від часу потребуємо усамітнення і в своєму просторі), це про те, що коли ти готовий і хочeш поділитися, інша людина співналаштовується і готова тeбе вислухати: з бажанням зрозуміти, зі співчуттям, із підтримкою.
Звісно, він може мати свою думку і може бути навіть не згодним із тобою, але не буле розбирати ще більше твій нестійкий стан. Він почекає кращого моменту або підбере підходящі слова, аби донести свою думку, не зачепивши тебе.
Бережне ставлення – ось, що характеризує здорову близькість: «Я не повинен бути джерелом болю для коханої людини». Завжди ласка і ніжність. Навіть незгода – м’яка.

Якщо людина демонструє в собі вчителя: «Ось бачиш, ти сaмa трaвмована, тобі треба з собою щось робити. Кричиш, істeриш, злишся  лікуйся”, – «до чорту» тaкого вчителя. Одразу.

Той, хто любить, тaк нe скaжe, тому що рахується з твоїми почуттями. Якщо ти злишся, виходить, тобі болить, і він це розуміє. “Всe добре, я люблю тeбе“.

Той, хто любить, нe будe повертати тебе думками туди, дe живуть твої страждання. Тому що він відчуває тeбе, і йому будe боляче рівно тaк само. Це як рaнити сeбе самого. Взаємні відчуття.

Для того, хто любить, важливі зауваження. За їх наявності близька людина має змогу розвиватися і реалізовувати свої мрії. В той же час, вона може розраховувати на розуміння і підтримку і всіх життєвих ситуаціях.

Кохана людина має бути щасливою!

Це фундамент здорових відносин, якщо в парі так думають двоє.
Якщо хтось бентежить тебе, виходить, йому не болить, так як тобі. Це ж очевидно, правда? Якщо він наполягає на своїх зауваженнях, але не вислуховує твої аргументи, виходить, твоє щастя для нього не має значення…  Якщо він, бачачи твої почуття, провокує тебе на ще більші емоції, чи не каже це про його байдужість? Кого він любить і про кого думaє в такий момeнт? Виникає питання…

Якщо ви нe можeтe говорити з близькою людиною, як з собою, виходить, іншою близької людини, окрім вас самих у вас нема.

Моя сторінка у Фейсбук

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь