У Ніжині планують просити Уряд пом’якшити умови карантину: відновити роботу транспорту, шкіл та дитсадків

 

 

 

 

Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо необхідності послаблення обмежень функціонування окремих категорій господарської діяльності в період карантину мова йшла сьогодні, 18 вересня  на позачерговому засіданні сесії Ніжинської міської ради.

Повідомляє Нежатин

Зазначимо, що попередньо на офіційному сайті Кабміну було анонсовано Постанову, щодо змін критеріїв та вимог в яких є зачне поширення вірусної хвороби COVID-19

Читайте до теми:Кабмін змінив критерії до введення “червоних” і “помаранчевих” зон

Та про нові Ознаки для визначення регіону зі значним поширенням COVID-19

Постанова Кабміну анонсована, але ще не оприлюднена, а отже не ввійшла в дію.

В ході засідання сесії депутати прийняли рішення, що як тільки ця Постанова буде оприлюднена, міська рада розробить Проект звернення до Кабміну. До неї депутати внесуть свої пропозиції стосовно поновлення роботи транспорту, навчальних закладів, торгових підприємств, які займаються продажем промислової групи та інше.

Як зазначив секретар міської ради Валерій Салогуб: “Ми за те, щоб місто було поставлене в адекватні та логічні умови для ведення господарства та розвитку соціально-економічного життя. Адже, як свідчить практика карантинних обмежень, навесні цього року така ситуація завдала значних збитків людям, а також були питання неузгодженності у діяльності навчально-виховного процесу. Крім того отримали значні збитки для бюджету громади міста Ніжина  у вигляді ненадходжень певного виду податків (20 млн недоотримали до міського бюджету – авт.),  а також не вдалось реалізувати цілий ряд проектів, які було запропоновано на цей рік. Тому ми оперативно плануємо підготувати дане звернення та направити до Кабміну.

Думки депутатів з цього приводу:

  • Зупинити життя міста не можливо, не можливо закривати школи, повинен працювати громадський транспорт, нехай із обмеженнями, але люди повинні мати можливість нормально доїхати до роботи. Уряд повинен розробити чіткий механізм.
  • Додатково забезпечити і заклади охорони здоров’я,  а не просто зупинити та заблокувати життя міста.

Більшість депутатів говорили, що повністю підтримують дане рішення, але було висловлено й думку про те, що ми повинні пристосуватися до таких умов і зуміти вистояти, бо якщо всі міста, які перебувають в «червоних» зонах  почнуть писати подібні звернення, то чи є сенс загалом в карантинних обмеженнях.

У свою чергу більшість говорила про те, що люди чекають від депутатського корпусу та від місцевої влади рішень і потрібно якомога скоріше це зробити.

Дану пропозицію депутати в сесійній залі підтримали одноголосно.

Тож, питання часу: що буде дозволено нашому «червоному» Ніжину, а що – ні.

Слідкуйте за новинами на нашому сайт та будьте в курсі подій, а для цього  підписуйтесь на наш Telegram-канал

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь