Микола Чуйко: займатися безпекою ніжинців – мій почесний обов’язок

 

 

 

 

Надзвичайні ситуації трапляються завжди неочікувано. Люди, живучи спокійним життям, більше за все мріють, аби жодні обставини не порушили їх стабільність. Але життя є життя, і в такі моменти кожній людини вкрай важлива допомога.

Журналісти «Нежатин» поспілкувалися з людиною, яка все життя має справу з відповідальністю за безпечне життя ніжинців.

Микола Чуйко – начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Таку діяльність обрав ще в юні руки й вже більш як 10 років працює у відділі з питань надзвичайних ситуацій. Зараз очолює його. Та на цьому його діяльність не закінчується. Для Миколи робота не закінчується о 18:00, адже він завжди тримає ситуацію в Ніжині «на пульсі». Близькі йому думки і про спокій у всій країні. Коли в Україні почалися важкі часи, і ворог ступив на землі Сходу, не вагаючись вирушив туди, аби разом з побратимами відстоювати територіальну цілісність своєї Держави.

Ви, один з небагатьох ніжинців, які були в Дебальцево, розкажіть про події, які Вам там довелось пережити?

У 2015 році в складі окремої ротно-тактичної групи брав участь в бойових діях в зоні проведення АТО по обороні міста Дебальцеве. Наш підрозділ займав позицію на кургані з назвою «Гостра Могила». Було важко, постійні обстріли – земля гуде! Важко й боляче згадувати ті часи, особливо втрати…

Дуже шкода, що довелось відступати в район Світлодарської дуги, багато молодих хлопців загинуло…

А взагалі, як вважаєте, в чому складність Вашої професії, і за що її любите?

Все життя я стикаюсь в роботі з ризиком, але не задумуючись можу сказати, що не обрав би інший шлях. Попередньо 19 років пропрацював у пожежній частині. Ти не знаєш, в яку хвилину пролунає дзвінок до пожежної частини і ти вирушиш на боротьбу з вогняною стихією. Вважаю, займатися рятуванням людей – це суто чоловіча професія. І що може бути важливішим за людське життя, яке тобі вдалося врятувати?

А яким Ви бачите Ніжин через 5 років?

У мене багаторічний досвід роботи в різних структурах і тому маю бажання працювати на благо громадян міста, розвитку та вдосконалення інфраструктури Ніжина, примноження традицій, збереження історичних цінностей.

Одним з пріоритетних завдань вважаю планування та розвиток віддалених від центра районів міста: це проєктування та будівництво систем каналізації по вулицях міста; благоустрій та будівництво твердого покриття доріг, будівництво майданчиків для дітей.

В рамках розпочатого проєкту «Безпечне місто» буду підтримувати розвиток інфраструктури аналітичного відеоспостереження на вулицях нашого міста для захисту людей, адже правопорушники повинні нести відповідальність за вчинені дії.

Раніше не подавав свою кандидатуру в депутати, але вважаю, що почати нову діяльність ніколи не пізно, тим більше, якщо є бажання працювати разом з молодими та активними людьми-однодумцями.

Йдучи з командою ВО «Батьківщина», маю на меті створювати всі умови для захисту не лише життя, але й інтересів населення.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь