Чи справді швейцарська армія використовує швейцарські армійські ножі?

Якщо ви коли-небудь були бойскаутом, ви пам’ятаєте день, коли вам видали свій перший швейцарський армійський ніж.

Немає нічого подібного до цих ножів, які оснащені широким набором корисних інструментів: не тільки лезами ножів, а й консервними ножами, пінцетом, викруткою навіть пробковим гвинтом.

Якби ви були розвідником, ви могли б уявити себе, що застрягли в пустелі, виживаючи ні за що, окрім свого розуму та маленьких інструментів, заправлених у ваш ніж.

У блозі цього тижня ми дізнаємося про походження цього фантастичного ножа.

Походження швейцарського армійського ножа

Незважаючи на те, що вони були замовлені швейцарськими військовими у 1880-х роках, перші швейцарські армійські ножі фактично були виготовлені в Німеччині, оскільки в той час у Швейцарії не було достатньої кількості фабрик із виготовлення інструментів.

Згідно з Atlas Obscrua, швейцарський винахідник на ім’я Карл Енслер зрештою зміг дати армії те, що вона хотіла: простий портативний інструмент, який дозволяв солдатам відкривати консерви, робити ремонт і, звісно, ​​різати речі під час роботи в полі.

Ножі стали всесвітньо відомими під час Другої світової війни, коли американські солдати вперше виявили їх… і виявили, що вони не можуть вимовити своє оригінальне ім’я, Schweizer Offziersmesser. Дослівний переклад «швейцарський ніж» був набагато легшим у використанні.

Хіба Швейцарія не нейтральна країна?

Швейцарія відома тим, що зберігає нейтралітет у зовнішніх війнах. Насправді, минуло понад 200 років відтоді, як швейцарці були залучені у збройний конфлікт між іншими державами.

Тим не менш, у Швейцарії є армія, зосереджена в основному на миротворчих місіях, і вимагає від усіх молодих чоловіків служити в армії 260 днів. (Жінкам дозволяється йти на службу волонтером. Натомість ті, хто відмовляється від совісті, можуть вимагати 390 днів державної служби.)

Усі військові отримують знамениті ножі країни, які вважаються інструментами, а не зброєю.

Догляд за своїм ножем

Як і будь-який складний ніж, швейцарський армійський ніж потребує належного догляду. Це можна зробити за кілька кроків:

Очищення ножа

Зберігайте ніж від сміття, очищаючи його водою з рідким милом. Ви можете використовувати зубочистку або Q-наконечник, щоб дістатися до невеликих щілин. Будьте обережні, якщо плануєте занурити ніж. Вам знадобиться ганчірка і стиснене повітря, щоб повністю висушити його.

Змащування ножа

Більшість ножів поставляються зі змащенням прямо з заводу. Дайте їм час увірватися, перш ніж вирішити, що ваше лезо потребує змащування. Коли ніж старіє, дайте йому кілька крапель олії, нанесені на ось, щоб він добре відкривався і закривався.

Тримайте його гострим

Регулярне заточування є ключем до того, щоб ніж забезпечував чистий зріз. Це також дозволяє легко заточувати. Вам буде набагато легше відточувати лезо, яке проходить звичайну заточку, ніж намагатися заточити ніж, який повністю затупився.

Ще один спосіб забезпечити хорошу роботу ножа: придбайте високоякісне лезо. Exquisite Knives пропонує широкий асортимент індивідуальних ножів, ножів ручного виготовлення тощо. Відвідайте наш каталог сьогодні, щоб знайти ніж, який підходить саме вам.
Джерело – https://grandway.ua/catalog/nozhi/

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь