Поліція Ніжинщини провела для студентів міні-майстерклас із дактилоскопіювання

 

 

 

 

До Ніжинського райвідділу поліції завітали студенти-першокурсники історико-юридичного факультету НДУ імені М.Гоголя. Мета – ближче ознайомитися із повсякденною роботою поліцейських. Юнаки та дівчата хотіли на власні очі побачити, як відбувається реєстрація заяв та повідомлень громадян; як поліція реагує на них та які засоби використовує для розкриття злочинів та профілактики правопорушень.
Під час кількагодинної екскурсії майбутніх юристів ознайомили з роботою райвідділу. Розпочали, вже традиційно, з чергової частини. Тут студентам розповіли підстави затримання правопорушників та показали умови їх утримання.
Ювенальні поліцейські нагадали гостям вимоги законодавства щодо відповідальності неповнолітніх. В режимі діалогу обговорили найбільш актуальні проблемні питання, з якими їм щоденно доводиться мати справу: домашнє насильство, порушення законодавства неповнолітніми, у тому числі, що пов’язане із вживанням ними алкогольних напоїв та курінням; ігнорування дітьми вимог щодо відвідування навчальних закладів; зникнення дітей тощо.
Інспектор-криміналіст ознайомила допитливих гостей із можливостями, які надають слідчим судові експертизи, та провела міні-майстерклас із дактилоскопіювання.
Не залишилася без належної уваги і робота патрульної поліції. Студентам, частина з яких вже найближчим часом отримає водійські посвідчення, поліцейські роз’яснили вимоги Правил дорожнього руху. Обговорили і актуальне нині питання користування електросамокатами.
На завершення екскурсії гостей познайомили із чотирилапими «помічницями» поліцейських – службовими собаками Еммою та Альмою. Щоправда, показовий виступ однієї з них перервався на самісінькому початку: кінолог забрав собаку на виїзд до м. Носівка, де було вчинено крадіжку, для участі в огляді місця події та пошуку слідів крадія.
Зустріч принесла усім її учасникам позитивні емоції! Студенти були в захваті від різноманіття побаченого, а поліцейських приємно вразила щира цікавість молоді до роботи поліцейського. Сподіваємось за кілька років побачити цих допитливих та завзятих юнаків та дівчат у списках кандидатів на службу до поліції!

Поліція Ніжинського району

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь