Ніжинці взяли участь у Міжнародній науковій конференції й відвідали Польшу

 

 

 

 

Упродовж 8 – 11 листопада 2021 року група студентів історико-юридичного факультету НДУ імені Миколи Гоголя під керівництвом доцента кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Юлії Кузьменко, доцента кафедри історії України Максима Потапенка та директорки музейного комплексу НДУ імені Миколи Гоголя Анни Парубець відвідали м. Краків (Республіка Польща) на запрошення Педагогічного університету імені Комісії національної освіти в Кракові.
Метою поїздки була участь у роботі ІІ Міжнародної наукової конференції “Історія як інструмент сучасних міжнародних конфліктів” у якості дискутантів та спікерів. Окрім цікавого спектру обговорюваних проблем, вражаючою була і географія учасників – це не лише науковці з Польщі та України, але й США, Китаю, Індії, Грузії, Угорщини, Чехії, Німеччини, Франції, Узбекистану тощо. Відтак, робочою мовою конференції була англійська, що дало змогу не лише підняти свій фаховий рівень з проблем сучасних міжнародних конфліктів, але й отримати чудову мовну практику. З цікавими та актуальними доповідями виступив онлайн професор Фелікс Барановський («Sources of International Conflicts in Contemporary and Historical Context as a Threat to the Global Democratic and Liberal Order: Causes of Occurrence and Ways of Eradication»), а також доцент Максим Потапенко та Матеуш Каміонка («Wiki-history of Crimea: In Ukrainian and Russian versions»).
Остання доповідь стала прикладом ефективної та плідної наукової співпраці науковців з України та Польщі.
Після двох днів жвавих дискусій довкола сучасних міжнародних конфліктів учасники конференції відвідали один із найбільш вражаючих музеїв не лише Польщі, але й Європи загалом – музей “Фабрика Шиндлера”. Неймовірно драматична історія про людяність та емпатію не залежно від етнічної приналежності справила величезне враження на всіх учасників конференції.
10 листопада 2021 р. доктор Матеуш Каміонка провів також цікавий воркшоп для українських та польських студентів, що був присвячений розвінчанню стереотипних уявлень поляків про українців та українців про поляків і був спрямований на налагодження міжнаціонального молодіжного діалогу.
Наступного дня – 11 листопада Республіка Польща відзначала День Незалежності, тож делегація Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя мала змогу долучитися до святкування та краще пізнати культуру та традиції польського народу.
Висловлюємо слова щирої подяки організаторам ІІ Міжнародної наукової конференції “Історія як інструмент сучасних міжнародних конфліктів”, зокрема професору Інституту наук про політику та управління Педагогічного університету в Кракові Яну Ридлу, доктору Матеушу Каміонці та членам Наукового гуртка політологів Інституту наук про політику та управління Педагогічного університету в Кракові (Koło Naukowe Politologów Instytutu Nauk o Polityce i Administracji UP) за сердечний прийом та гостинність! Сподіваємося на подальшу співпрацю та чекаємо на Вас у Ніжині!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь