До Нового року готуємось уже зараз!

 

 

 

 

Як правильно підготуватися до святкування новорічних свят, щоб з’явилося прекрасний святковий настрій і бажання зустріти Новий Рік весело і цікаво.

За вікном йде пухнастий сніг, вдома пахне сосною, всюди розвішений різнокольоровий блискучий яскравий дощик, в кутку стоїть прикрашена ялинковими іграшками і веселими вогниками сосна… Наближається найулюбленіше усіма з дитинства свято — Новий рік. Але потрібно підготуватися до свят, щоб вони пройшли весело і невимушено, а для цього потрібен хороший і простий план…

Новий Рік асоціюється з запахом сосни і почищених мандарин, різнокольоровими вогниками на ялинках і вікнах, зі святковими свічками на столі, з улюбленим салатом «Олів’є», а по телевізору ми вкотре дивимося улюблений новорічний фільм «Іронія долі або З легким паром!».

Новорічна ялинка

Як підготуватися до Нового Року

У ці дні хочеться повністю зануритися в прекрасну новорічну атмосферу, атмосферу свята, тепла і надій на обов’язкове виконання всіх бажань в наступному році. Однак, не у всіх новорічний настрій з’являється ще до 31 грудня. В силу втоми, стресу, зайнятості та багатьох інших факторів багато хто з нас втрачає почуття свята, чарівництво Нового Року. Але можна підняти настрій собі і своїм близьким звичайними речами.

Створіть в будинку атмосферу свята і чарівне відчуття Нового Року до вас повернеться!

План підготовки до Нового Року

  1. Прикрасьте ялинку.
  2. Купіть подарунки близьким і рідним.
  3. Підготуйте новорічний сценарій.
  4. Продумайте новорічний стіл.
  5. Виберіть (купіть) новорічне вбрання собі і своїм близьким.
  6. Увімкніть новорічну музику.
  7. Прикрасьте  будинок.

Прикрасьте ялинку

Новорічна іграшка — шишка

З метою збереження лісів, у продажу є величезна кількість штучних новорічних дерев абсолютно на будь-який смак. Продаються штучні сосни і ялинки різних розмірів, кольорів, пишності. Також на ялинкових базарах щороку перед Новим Роком продають справжні ялинки і сосни, спеціально вирощені на продаж.

Дістаньте ялинкові іграшки, дощик, вогники і прикрасьте ялинку, увімкнувши при цьому новорічні пісні. Ось потихеньку і почне з’являтися новорічний настрій. Також буде непогано купувати щороку хоча б по одній новорічної іграшці, адже вони б’ються, а сам похід і вибір новорічної скляної кульки поліпшить вам настрій. Візьміть з собою друзів і рідних.

Увімкніть новорічну музику

Напевно, одним з кращих способів підняти собі настрій — увімкніть хорошу музику. У переддень Нового Року це повинна бути новорічна музика. Готуйтеся до святкування Нового Року саме під хороші новорічні пісні.

Підготуйте сценарій Нового Року

Ви вже думали про те, як і з ким будете святкувати Новий Рік? Ні? Значить, вам терміново потрібно про це подумати. Візьміть аркуш паперу і пропишіть все чітко, що ви хочете від новорічного вечора. Складіть список гостей, список конкурсів та ігор, складіть список новорічних пісень або виберіть заздалегідь ТВ-канал, який будете дивитися-слухати в Новий Рік. Складіть список страв на новорічний стіл, узгодьте його зі своїми рідними та гостями.

Якщо ви вже визначилися з місцем святкування Нового Року, наприклад, летите-їдете відпочивати або чоловік веде вас до ресторану, можете не думати про сценарії новорічних свят.

Новорічний стіл

Якщо ви вже склали список, потрібно йти в магазин за продуктами для новорічного столу. Не знаєте досі що придумати поставити на стіл? Давайте згадаємо традиційні страви новорічного столу: салат «Олів’є», шампанське, запечена картопля з куркою, торт «Наполеон», салат «Вінегрет», апельсини та мандарини, шоколадні цукерки. Не забудьте переглянути яка тваринуна буде символом нового року і приготуйте страви, які будуть їй відповідати.

Важливо також прикрасити новорічний стіл відповідною символікою року, що минає і Нового Року. Завжди на столах будуть доречно виглядати свічки, новорічні міні-листівки. Стіл можна також прикрасити невеликою кількістю новорічного дощику і маленьких ялинкових прикрас. Чудово в центрі столу буде виглядати новорічна ікебана, зроблена з соснових або ялинових гілочок і прикрашена свічками, дощиком, ялинковими іграшками, серпантином і конфетті.

Прикрасьте приміщення

Можна розвішати по стінах новорічний дощик, ялинові і соснові гілочки з ялинковими іграшками — шишками, кульками, бурульками. Повісьте різнокольорові прапорці, серпантин. Якщо у вас є діти, нехай вони намалюють малюнки на тему «Зустріч Нового Року», малюйте разом з ними. Потім розвісьте ці картини теж на стінах, це порадує і дітей, і вас. Та й проводити підготовку до Нового Року потрібно всією родиною, адже це ж сімейне свято!

У чому зустріти Новий Рік

Новорічна іграшка — кулька

Якщо це тематична вечірка буде найдоречніше підібрати костюм згідно з тематикою вечора. Якщо ж ні, ваша фантазія практично безмежна. Якщо можете собі дозволити, обов’язково купіть собі нову коктейльну сукню, улюбленого кольору. Підберіть до сукні прикраси і взуття. Порадуйте себе при можливості. Якщо можливостей, на жаль, на покупку нової сукні немає, можна поекспериментувати зі старою. Її можна перешити власноруч або просто підібрати до неї красивий аксесуар: шовковий шарф, біжутерію, боа і т.п. Бажано, щоб в новорічному вбранні був елемент символу року, що приходить.

Навіть якщо ви зустрічаєте Новий Рік у колі сім’ї, потрібно вдягнутися у святкове вбрання — це порадує і вас, і ваших близьких. Тим більше, згідно з традицією, зустрічати Новий Рік слід якомога краще. Народна мудрість говорить: «Як зустрінеш Новий Рік, так його і проведеш!»

Подарунки на Новий Рік

Одним з найприємніших моментів перед новорічними святами є похід за подарунками рідним і близьким, друзям. Звичайно ж, потрібно заздалегідь підготувати план-список: кому що купити в подарунок. Але можна піти за подарунками і без списку, визначаючи новорічні подарунки для кожного вже на місці: в магазині або на базарі, на ярмарку.

З наступаючим Новим роком!

Здоров’я міцного вам, вашим рідним і близьким! Щастя, любові, тепла домашнього вогнища! Нехай всі ваші заповітні мрії знайдуть крила і збудуться! З новим роком!

podskazok.net

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь