П’ять років позбавлення волі – за вбивство домашньої тварини

 

 

 

 

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду залишила без змін вирок Ріпкинського районного суду стосовно двох місцевих мешканців, які в лютому 2021 року в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись незаконно на території чужого домоволодіння з хуліганських мотивів умисно вчинили жорстоке поводження з собакою, що призвело до загибелі тварини.
Вироком суду першої інстанції обвинувачених визнано винуватими за ч. 3 ст. 299 та ч. 1 ст. 162 КК України та призначено покарання: одному – у виді 5 років 3 місяців позбавлення волі, а іншому – 5 років 2 місяців позбавлення волі.
Під час апеляційного розгляду прокурором доведено, що підстави для пом’якшення покарання обвинуваченому відсутні, а місцевий суд у повному обсязі врахував при призначенні покарання як обставини, що пом’якшують покарання – щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, так і обставини, що його обтяжують.
А саме – стан алкогольного сп’яніння, дані про особу винного, який негативно характеризується за місцем проживання, притягувався до адміністративної та кримінальної відповідальності, а після звільнення з місць позбавлення волі за замах на вбивство брата, на шлях виправлення не став та скоїв нові правопорушення у період умовно-дострокового звільнення.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь