Олександр Кодола: «Хочу зробити Ніжин красивим та успішним містом»

 

 

 

 

Олександр Кодола вже понад рік – Ніжинський міський голова. Його інтерв’ю для «Деснянської правди» – про зрушення, поступ, плани на майбутнє. І про те, як зробити Ніжин успішним та красивим містом, що славиться креативною історією та має свій ексклюзив.

 Пане Олександре, минув рік, як Ви стали Ніжинським міським головою. Що вдалося зробити? Які успіхи Ніжинської міської ради?

– Найголовніше – що ми сформували потужну команду керівництва містом, яка успішно і в сталому складі працює вже другий рік. Команда – це мої заступники, секретар, депутати міської ради. У нас вибудована конструктивна співпраця з депутатським корпусом та активом міста Ніжина. Ми комунікуємо з виборцями й стараємося почути кожного. Це не пафосні слова. Це базові принципи моєї роботи, разом із відкритістю та прозорістю. Тому за рік, що минув, нам вдалося продемонструвати новий рівень публічності та прозорості міської ради.

У 2021 році ми розпочали реконструкцію центральної частини міста, її інфраструктури. У нас триває ремонт головної пішохідної і туристичної вулиці Гоголя, ми плануємо завершити роботи влітку. Також розпочали масштабну реконструкцію алеї на вулиці Шевченка. Ці локації, зазначу, десятки років не бачили жодного ремонту.

Даруйте, але якщо хтось йшов уночі додому, без світла, то просто ризикував поламати ноги. Зараз ці вулиці набувають сучасного, охайного вигляду. І це важливо.

У плані розбудови говоритиму не тільки про центр міста. Ми намагаємося шукати й виділяти кошти, незважаючи на проблемну економічну ситуацію, для всіх районів та мікрорайонів Ніжина. Є проблеми з освітленням, ремонтом доріг. Останнє – дуже болюче питання. Бо сьогодні в Ніжині 65 % (!) ґрунтових доріг. І це в місті обласного значення!

Звісно, навіть за всю каденцію важко зробити всі ніжинські дороги гарними, асфальтованими, бо на це потрібні мільярди гривень. Але ми від цієї проблеми не відмовляємося.

Робитимемо все, щоб Ніжин поступово отримував сучасні комфортні дороги. Це наше завдання на перспективу. Повинен сказати, що торік поточного ремонту доріг зроблено понад 17 тис. кв. м, внутрішньоквартальних доріг – близько 6 тис. кв. м, капітального ремонту – понад 5 тис. кв. м.

Читайте за посиланням: https://dpnews.com.ua/news/2659

Джерело: «Деснянська правда»

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь